Annons
Annons

Golf – sporten som lockar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Golf är en utomhusaktivitet där man som spelare har en naturlig distans till varandra. Dessutom erbjuder det både viktig fysisk aktivitet och massa frisk luft.
– Stunden på banan blir ett andningshål och ett sätt att umgås utan att isolera sig, säger Kajsa Burden från Mjölkeröds Golfklubb i Tanumshede.

Kajsa menar att golfen har blivit oerhört viktig för många under rådande coronakris.
– Vi har många spelare som befinner sig i riskgruppen. För dem är golfen oerhört viktig just nu. Inte minst för det psykiska välmåendet, säger hon.
Klubben har vanligtvis omkring 90 procent norrmän bland sina medlemmar och besökare. Att den norska gränsen är stängd och tros vara det fram tills den 15:e augusti – är förstås väldigt märkbart.
– Men vi har fått en hel del nya medlemmar. Många svenskar tar upp golfen på nytt och vissa är helt nybörjare, säger Kajsa.
Även Fjällbacka Golfklubb märker av att golfen spelar en viktig roll i svenskarnas nya vardag:
– Vi är byggda för att röra på oss och att komma ut på banan gör väldigt gott. Vi ser dessutom att många investerar i fler golflektioner än vanligt – vilket är roligt. Många har mer tid och väljer att verkligen utveckla sitt spel, säger Ture Eriksson från Fjällbacka Golfklubb.
Båda klubbarna jobbar aktivt med alla besökare ska känna sig trygga när de spelar och har infört en rad åtgärder för att minska smittspridningen. Man är exempelvis bara välkommen om man är helt frisk och alla spelare rekommenderas att tvätta och sprita sina händer.
– Vi håller avstånd, är utomhus och erbjuder plasthandskar till alla spelare, berättar Ture.

TanumStrand välkomnar golfande gäster
TanumStrand i Grebbestad tror på mycket golfande gäster denna sommar. På hotellet är det lätt att hålla social distans och man har mängder med storslagna naturupplevelser runt knuten.
– Att kombinera sin golfresa med en vistelse hos oss kommer bli en fantastisk upplevelse. Här kan du känna dig trygg och njuta av vår fantastiska omgivning. Känn dig hjärtligt välkommen, hälsar Marit Bjørnland, hotelldirektör på TanumStrand.

TanumStrand tipsar:
– 5 saker att kombinera din golfvistelse med

1. En lugn stund på SPA. På TanumStrand finns ett stort och fräscht SPA med pooler, bastubad och relaxytor till magisk utsikt över hav och skärgård. Något för alla vuxna som söker avkopplande stunder efter en lång dag ute på banan.

2. Fisk och pinfärska skaldjur. Det vore olagligt att besöka Bohuslän utan att ta del av havets fantastiska skafferi! Med fiskehamn i Grebbestad och havet som närmsta granne har TanumStrand tillgång till de finaste råvarorna. Missa inte heller det stora kräftkoket ute på bryggan!

3. En välförtjänt massage. Med mjukare, smidigare och följsammare muskler är det lättare att ta ut rörelserna och därmed förbättra ditt spel.

4. En bra start på dagen. Väck dagen med ett stärkande promenad längs med havet. Efteråt unnar du dig en välförtjänt hotellfrukostoch du kommer att vara redo att möta dagen ute på banan på bästa sätt.

5. Varva ner vid en bohuslänsk solnedgång. Att sparka av sig golfskorna, lägga sig på de ljumma granitklipporna och njuta av en magisk solnedgång vid havet är svårslaget.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.