Efter femton år av lyckade satsningar 

Efter femton år av lyckade satsningar i hospitalitybranschen är ESS Group redo att ta nästa steg när de nu ingår samarbete med co-livingbolaget 20–30 Coliving. ”Ett naturligt steg för oss att ta”, enligt Jonas Stenberg, VD på ESS Group.

ESS Group står bakom några av Sveriges mest välbesökta hotelldestinationer – Hotel Pigalle i Göteborg, Steam Hotel i Västerås och Ellery Beach House på Lidingö är några exempel. De senaste åren har de skapat starka koncept som erbjuder mer än bara övernattningar. För den som besöker någon av hotellfamlijens elva destinationer väntar omsorgsfullt utformade upplevelser, i kombination med storslagna miljöer och mycket känsla för detaljer.

”Vi har alltid skapat affärer med annorlunda perspektiv där vi ständigt utmanat de konventionella vägarna inom branschen. Att ingå partnerskap med ett företag som erbjuder co-living känns helt naturligt för oss. Att de ­– precis som vi ­ – har ett öga för de små detaljerna där hållbar livsstil inte står i rak motsats till bekvämlighet och lyx, känns också bra”, säger Jonas Stenberg, VD och partner på ESS Group.

I en miljö som kan beskrivas som en hybrid mellan hem och hotell får medlemmarna möjlighet att dela på yta och resurser. På så vis får de boende tillgång till både fullt utrustade designhem med egna låsbara rum, prenumeration på kulturupplevelser, service och städtjänster.

“Vi ser fram emot att tillsammans med 20–30 möta nya behov på bostadsmarknaden där rörlighet och hållbarhet är i fokus. Som hotell har vi redan en stark infrastruktur kring många av de tjänster som 20–30 behöver. Vi vill utmana marknaden och det här tror vi är nästa steg. Det känns också väldigt bra att bidra till samhället med en lösning som hjälper våra och vår branschs medarbetare att lättare hitta en bostad. Vi har startat en skola för att ge fler möjligheten att få en framtid i vår bransch men bostadsfrågan är ofta nästa stora utmaning.”, säger Jonas Stenberg, VD för ESS Group.

Coliving är en modern form av delat boende där man får möjlighet att dela liv och intressen med likasinnade. Den största fördelen med co-living är fokuset på gemenskap, något som efterfrågas av en ny generation som flyttar till större städer för att påbörja karriär och liv. Modellen med co-living visar sig vara ett viktigt vapen i kampen mot utanförskap, ofrivillig ensamhet och singelhushåll bland unga vuxna, något som 20–30 Coliving lägger stort fokus på.

Sedan starten 2020 har bolaget 20–30 Coliving utvecklat delningsbostäder på̊ flera platser runtom i Stockholm och Lund. Bolaget särskiljer sig från andra aktörer inom segmentet genom att lägga större fokus på̊ inredning och service – en position som nu stärks än mer genom hotellkoncernen ESS Groups inträde i bolaget.

“Vi är jätteglada över att utöka vår ägargrupp med viktig kompetens och oslagbar erfarenhet. Tillsammans med ESS Group kan vi utveckla en ännu starkare profil och erbjuda ett alternativ som ännu inte finns att uppleva på den svenska fastighetsmarknaden,” säger Markus Linhardt, VD och en av grundarna till 20–30 Coliving.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.