Wunderman Thompson har släppt sin berömda trendrapport: ‘The Future 100: 2023’, och på topplistan hittar man Clarion Hotel Posts restaurang VRÅ. Listan korar 100 trendsättare att ha span på under 2023 och på nummer 50 kan man läsa om super cirkulär design, som efterlevs på Restaurang VRÅs genom deras möbler skapade av bland annat återvunna ostronskal.
Wunderman Thompson, som årligen listar 100 trendsättare som sticker ut i världen har hittat till Göteborg och utser Restaurang VRÅs som en utav dem. Restaurang VRÅ har genom åren fått uppmärksamhet kring kreativa och innovativa lösningar inom hållbarhet. Men det som stack ut denna gången var samarbetet med de lokala designers Carolina Härdh & Emelie Höcks som bland annat har designat pallar och sidobord tillverkade av snäckskal, risstärkelse och fiskben hämtade från restaurang VRÅs soptunna.
— Jag är otroligt stolt över att vår samverkan med lokala innovatörer som delar vår vision kring hållbarhet ur ett helhetsperspektiv får internationell uppmärksamhet återigen, säger Sofia B Olsson, Operations Manager, Restaurang VRÅ.
Utöver att delar av restaurang VRÅs möbler och inredningsdetaljer är tillverkade av återvunnet material från restaurangens kök så går resterande delar av matavfallet till en bokashi som förser hotellets takodling med näring.
— Detta går helt i linje med vårt arbete gällande hållbarhet i alla led. Det gör mig extra stolt när Sofia B Olsson som jobbar aktivt med dessa frågor dagligen får den här uppmärksamheten som hon och VRÅ verkligen förtjänar, säger Anders Sköld, General Manager, Clarion Hotel Post.
Utdrag från Future 100: 2023
“WHY IT’S INTERESTING”
Sustainable practices in the food industry are evolving, allowing brands to do more than reduce their food waste. Circular design in restaurants and social environments is the next iteration of eco-dining”, skriver Wunderman Thompson, Future 100, i sin motivering till restaurang VRÅ’s plats på årets lista.