15 dinosaurier och en flygödla!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Den 24 juni intar 15 dinosaurier och en flygödla Eriksbergshallen i Göteborg. Med verklighetstrogna utseenden och naturliga rörelser på de upp till tio meter stora bjässarna, blir utställningen Dinosauria en hisnande upplevelse för stora och små.

Med verklighetstrogna utseenden och naturliga rörelser på de upp till tio meter stora bjässarna, blir utställningen Dinosauria en hisnande upplevelse för både stora och små. Den sex meter höga Brachiosaurus blickar ut över hallen för att hålla koll på två skräckinjagande Tyrannosaurus Rex. Dessa fruktade rovdinosaurier med sina väldiga gap ser nämligen alla andra dinosaurier som lovliga byten.

Eriksbergshallen, med sina över 5000 kvm event- och utställningsyta i två plan, tillhör Quality Hotel 11 och byggdes ursprungligen som Eriksbergs Mekaniska Verkstad, på 1850-talet. Här arrangeras allt från mässor, utställningar, produktlanseringar, festivaler, både stora och små möten, konserter, shower med mera. Under sommarperioden, då de flesta företag och arrangörer tar semester, öppnar Eriksbergshallen upp portarna för allmänheten och erbjuder både glasscafé, lunchservering och restaurang, med utsikt mot älven och kajpromenaden.

-Redan förra sommaren tog vi i ledningen beslut om att gasa oss ur pandemin och konsekvenserna av den. Vi öppnade upp portarna till Eriksbergshallen, byggde en gigantisk uteservering och lanserade SHIPYARD, vårt sommarkoncept. I år vässar vi utbudet ytterligare med den helt unika utställningen Dinosauria – REturn of the Dinosaurs, med kreationer vars äkthet får en att fascineras. Det är häpnadsväckande att Emilio och Jan lyckas skapa den här nivån av trovärdighet och äkthet. Detta måste upplevas!, säger Ina Aganovic, hotelldirektör på Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen.

Giganter som Tyrannosaurus rex, Stegosaurus, Triceratops, Brachiosaurus och Alamosaurus blir garanterar en mäktig upplevelse. Utställningen har arbetats fram av företaget Megalodon Creations under ledning av multikonstnären Emilio Sheikhan och filosofie doktorn i zoologi, Jan Westin. Varje rörelse, hud, fjädrar och tänder är noga framtagna efter de senaste rönen om dinosauriernas utseende och leverne.

Enligt Jan Westin tar detektivarbetet kring dinosaurietiden och djurlivet för 245-66 miljoner år sedan aldrig slut. Ständigt görs nya fynd som kan precisera hur till exempel olika arters hud såg ut. Till utställningen Dinosauria har bland annat tänder och klor utformats efter arkeologiska fynd, huden efter fossila avtryck och de pneumatiskt styrda rörelserna har programmerats efter dinosauriernas nutida släktingar reptiler och fåglar.

-Vi är många som inte kan sluta fascineras över livet på jorden under dinosauriernas tid. En tid som spände över 179 miljoner år. Nu har vi grottat ner oss ytterligare i de senaste upptäckterna och arbetat fram en hel dinosaurievärld. Mer verklighetstroget än så här blir det inte, säger Jan Westin.

Utställningen, som tidigare har gästat både Universeum, Heden och varit på världsturné flera gånger, pågår mellan 24 juni och 28 augusti i Eriksbergshallen, med egen Dinosauria-entré. I tillägg till utställningen erbjuder Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen glasscafé, lunch, restaurang och bar och kiosk. För att addera mervärde till utställningen kommer det att visas Jurassic Park-filmer i hotellets biograf, flera olika barnkoncept, lekrum, spelmaskiner etc.

-Vi hoppas kunna skapa en wow-upplevelse med en genomgående röd tråd där både stora och små kan kombinera en bioupplevelse med en utställning, toppat med en Brachio-burgare och avsluta med en T-Rex-Glass. Vi har öppet varje dag och jag tror att oavsett om du är 4, 14 eller 84 år så kommer du tycka att det är rätt coolt att hänga här, avslutar Ina Aganovic.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.