Kronfågel förenklar för kocken

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Kyckling är en klimatsmart favorit i storkök och restauranger tack vare den goda smakens skull, men också tack vare variationsmöjligheterna. Efterfrågan på kylda produkter ökar och nu blir det ännu enklare att skapa goda kycklingrätter när Kronfågel lanserar Kyld strimlad bröstfilé och Kyld finputsad innerfilé för Foodservice.

Vi fortsätter att utveckla nya kylda produkter på Foodservice då vi ser en efterfrågan hos våra kunder. Kylda produkter ger de absolut bästa förutsättningarna i köken för att skapa varierande högkvalitativa kycklingrätter, och du slipper lägga tid på att tina upp kycklingen. Våra två nyheter hjälper till att förenkla i köken genom att vi redan strimlat och finputsat kycklingen åt kocken. Produktnyheterna är ett fint komplement till vårt befintliga kylda sortiment, säger Charlotte Rosta, Produkt- och Varumärkeschef Foodservice på Kronfågel.

Lanserar även nuggets för ugn
Fryst Kycklingnuggets för ugn är ytterligare en nyhet som lanseras. Denna produkt släpps även för konsument i dagligvaruhandeln. Målgruppen är bland annat convenience-sektorn; caféer, mackar etcetera som hanterar mindre förpackningar i sin verksamhet.

– Det som särskiljer denna nugget från befintliga kycklingnuggets på marknaden är att den får perfekt crisp vid tillagning i ugn, vilket passar många mindre verksamheter som inte har möjlighet att fritera, säger Charlotte Rosta.

Fakta om produkterna
Produkterna produceras av Kronfågels svenska gårdskyckling. Kyld strimlad bröstfilé och Kyld finputsad innerfilé innehåller 5 kg/förpackning/SRS. Fryst kycklingnuggets innehåller 4,8 kg med 6 påsar à 800 gr/kartong.

För inspiration till recept, som har tagits fram i samarbete med Juniorkocklandslaget, besök www.kronfagel.se.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.