Xanté Latte & Pear

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Nu lanserar Xanté en nyhet perfekt för att ge en twist till sommarens svalkande kaffedrinkar. Xanté Latte & Pear är en likör med den klassiska Xanté-smaken av päron mixat med en silkeslen men intensiv smak av kaffe. Något som bör falla svenskarna i smaken – ett av världens mest kaffeälskande folk.

Xanté har sedan starten 1994 utmanat konventionerna och skapat oväntade smakkombinationer och lustfyllda och lättsamma produkter att njuta av tillsammans med nära och kära. De senaste åren har produktutvecklingen tagit ordentlig fart och efter lanseringen av Xanté Elderflower & Pear i början av året släpper teamet bakom Xanté ännu en nyhet. Xanté Latte & Pear är en kaffelikör med pärontwist, perfekt till sommarens svalkande kaffedrinkar.

– Xanté Latte & Pear är en mångsidig produkt som har många olika användningsområden, nu i sommar är den perfekt i de trendiga kaffedrinkarna för att ge dem en rolig twist, i vinter kommer den vara perfekt i varma drycker och den fungerar även utmärkt som en avec med några isbitar, berättar Marika Silander, Senior Brand Manager för Xanté.

Att kaffedrinkar är en växande trend i Sverige är inte så förvånande. Svenska folket är ett av världens mest kaffedrickande folk och år för år utvecklas sätten vi dricker kaffe på. Med Xanté Latte & Pear får kaffedrinken en twist av Xantés signatursmak, söta päron. Produkten har en alkoholhalt om 17% och passar perfekt i cocktails likväl som för sig själv.

Xanté Latte & Pear (17%) kommer i en flaska om 500 ml, finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 169 kr. Beställningsnumret är 52332-02. Liksom övriga produkter i Xantés sortiment är Xanté Latte & Pear vegansk och laktosfri.

Serveringsförslag

Latte & Pear Martini
0,5 del Xanté Latte & Pear
0,5 del vodka
0,5 del sockerlag
1 del kaffe

Sockerlag:
Koka upp 50/50 vatten och socker i en kastrull och rör om tills sockret är upplöst.

Gör såhär:
Fyll en shaker med is och tillsätt alla ingredienser. Skaka ordentligt tills shakern blir iskall. Häll i drinken genom en sil i ett martini glas och garnera med 3 st kaffebönor på toppen av skummet.

Ice Latte & Pear
1 del Xanté Latte & Pear
1 del kaffe
Toppa med lite mjölk

Gör såhär:
Häll i kaffe och Xanté Latte & Pear i ett glas med is. Toppa med mjölk.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.