Svenska Agitator lanserar sin första Blended Whisky

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Sedan lanseringen i höstas har Agitator med succé lanserat flera Single Malt Whiskies från destilleriet i Arboga. Nu kommer deras största satsning hittills, Agitator Blended Whisky, som blir den första svensktillverkade Blend som får ta plats i Systembolagets fasta sortiment sedan 70-talet. 

Agitator fortsätter att utmana de traditionella whiskydestillerierna med sina experimentella och unika produktionsmetoder. Maltwhiskyn i Agitators Blend är tillverkad med destilleriets okonventionella vakuumdestillering vilket innebär en långsam kokning på lägre temperatur, vilket ger en fylligare och mjukare smakprofil. Den har lagrats på fat av ny amerikansk ek, kastanjefat och fat som tidigare innehållit sherry och bourbon, och blandats med grainwhisky som lagrats på bourbonfat och fat av ny amerikansk ek. Resultatet blir en Blended Whisky med balanserad smak av malt, vaniljfudge och karamelliserat socker med dofter av exotisk frukt, smörkola samt apelsinblommor.

Vår vision var att ta fram en prisvärd svensk Blend som inte tummar på kvalitén. I tillverkningsprocessen har jag fått laborera med blandningar av sädesslag och lagringsfat som ger en mängd spännande smak- och doftsensationer som man inte får på samma sätt i en Single Malt, säger Oskar Bruno, destillerichef på Agitator.

Nytänkande med kundens upplevelse i centrum är Agitators ledstjärna. Med den sensoriska upplevelsen i fokus använder man experimentella och okonventionella destilleringsprocesser som utmanar de traditionella whiskydestillerierna. Trots sina höga krav vill de kunna erbjuda produkter för alla med en bred portfölj av smaker av hög kvalitet.

Vår framtagna Blended Whisky är tillmötesgående och tillgänglig i sin profil. Den är varken för rökig eller elegant vilket gör den perfekt för både inbitna whiskyentusiaster och nyfrälsta konsumenter, fortsätter Oskar.

Agitator Blended Whisky har tappats på flaska vid 40% och släpps den 1 juni i Systembolagets fasta sortiment i ca 250 butiker med artikelnummer 405. Priset är 289 kr för 70 cl.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.