Annons
Annons

Sol och kärlek från Matias Riccitelli

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

När mörkret ligger som djupast över vårt avlånga land kommer ett skepp med sol och kärlek från ett annat avlångt land på andra sidan Atlanten. Argentinska Matias Riccitellis viner är alltid ett kärt återseende och den 6:e december lanseras såväl 2018 års version av hans fina, pigga Hey Malbec! som spännande Old Vines Trousseau 2018 på Systembolaget.

Den sistnämnda tillhör serien Old Vines of Patagonia och är gjort på 100% Trousseau. Druvan kommer ursprungligen från Jura i Frankrike men har odlats i både Spanien och Portugal där den går under namnet Bastardo. Till vinet används druvor från äldre stockar, i detta fall från en mer än 60 år gammal vingård som legat bortglömd under många år innan Matias Riccitelli började skörda här.

Old Vines Trousseau 2018 har en näsa full av röd frukt som möter mineral och kryddiga såväl som blommiga toner i munnen. Vinet är elegant, friskt, mjukt med bra syra. Det är lätt, med stor karaktär, bra struktur och ett långt avslut. Old Vines Trousseau 2018 kan lagras upp till 6 år.

Hey Malbec! är gjort på Argentinas signaturdruva nummer ett. I Matias Riccitellis händer får druvan ett modernt uttryck. Merparten av druvorna pressas medan 20% av klasarna genomgår kolsyrejäsning. 70% av musten mognar sedan på cementtankar och återstoden på gamla franska ekfat. Resultatet blir ett vin fyllt av saftig svart frukt som möter viol och svartpeppar. Här finns mjuka mogna tanniner och ett fint avslut. Underbart som det är eller till en bit saftigt rött kött. Den rekommenderade lagringstiden är 4 år.

Lansering 6 december

Old Vines Trousseau 2018

Antal: 120 flaskor

Pris: 389 kr

Hey Malbec! 2018

Antal: 4 200 flaskor 

Pris: 145 kr

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.