Annons
Annons

Skanör Aquavit – Nubbe som passar förträffligt till julmaten

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Skanör är en genuint skånsk pärla i dubbel bemärkelse. Dels har vi den idylliska semesterorten med sina vidsträckta vita stränder och karaktäristiska badhytter. Dels har vi Skanör Aquavit – allroundsnapsen som passar bra till julmaten; till sillen, den rökta och gravade laxen, men också till de varma smårätterna och osten.

Skanör Aquavit har belönats med en av spritvärldens finaste utmärkelser: Guldmedalj och ”Best in Class” vid International Wine & Spirit Competition i London

– Detta är en klassisk finstämd akvavit, milt kryddad med kummin, anis och fänkål. Vi kallar den för en allroundsnaps eftersom den går att plocka fram vid alla de fyra årstidernas festliga tillfällen: vinterns jul- och nyårsfirande, vårens påskmiddagar, midsommarfesterna och kräftskivorna samt även höstens puttriga grytor, säger Lajla af Trolle, brand manager på Saturnus.

Under 2019 kommer Skanör Aquavit i en pietetsfullt nydesignad modell. ”Det ska synas att detta är en akvavit som har sitt ursprung i Skåne” hälsar formgivarteamet bakom den nya flaskan.

Skanör Aquavit 50 cl Systembolaget artikelnummer 83704. Pris 219 kr.

Foton Göran Buhre

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.