Ikoniska Mionetto Prosecco DOC blir ekologisk

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Det tidlösa vinhuset Mionetto tar ett steg mot en grönare värld, och möter samtidigt svenska konsumenters ökade efterfrågan på ekologiska drycker. Sverige blir först ut i världen att erbjuda proseccoklassikern som nu blir helt ekologisk. Den nylanserade trotjänaren Mionetto Prosecco DOC Organic finns på hyllan på samtliga Systembolag från och med vecka 17.

Mionetto har en hundraårig historia och är ett av Sveriges mest sålda Proseccovarumärken. Nu blir trotjänaren helt ekologisk och den karaktäristiska drycken behåller sin ikoniska, lyxiga orangea look samt sin torra friska smak med inslag av gröna äpplen, päron och honungsmelon.

Mionetto Prosecco DOC Organic tillverkas av den italienska Glera-druvan som nu odlas med användning av enbart naturliga gödningsmedel på en certifierad bio-odling i Prosecco DOC-zonen. Anledningen att den fashionabla och lättdruckna klassikern blir ekologisk är enkel – en viktigt steg mot en grönare produktion samt en ökad efterfrågan på ekologiska drycker bland svenskarna.

– Som ett av Sveriges ledande Proseccovarumärken vill vi såklart anpassa oss till samtiden och därför var det en självklarhet för oss att ligga i framkant med uppdatera innehållet till ekologiskt, utan att behöva tumma på varken kvalitet eller smak, säger Bita Vesali, marknadschef på Henkell Freixenet Sweden AB.

Den ekologiska nytappningen tillhör Mionettos mest klassiska produktserie Prestige Collection som återspeglar vinhusets historia i flaskans design med dess sneda etikett som alltid har varit ett kännetecken för vingården. Mionetto Prosecco DOC Organic passar utmärkt som aperitif såväl som till vitt kött, färsk fisk och risotto.

Om Mionetto

Mionetto är med sin hundraåriga historia idag en av de mest representativa italienska vinerierna på den internationella marknaden, känt för sin framgångsrika produktion av mousserande vin. Drycken finns listad på samtliga Systembolag sedan flera år tillbaka och är ett av Sveriges mest sålda Proseccovarumärken.

Mionetto Prosecco DOC Organic

Artikelnummer: 774901

Alkoholhalt: 11 %

Pris: 89 kr

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.