Heinrich Pannobile 2018

Druvorna i Pannobile 2018 skördas från sydsluttningar i Gols och östsluttningar i Leithaberg. Områdena har kommit att bli förebild för biodynamisk vinodling av Heinrich och en grupp vinmakare som tillsammans producerar viner under namnet Pannobile, som står för en kombination av ”pannonian” och ”nobility”. Målet är att skapa otvetydiga viner som representerar området vars druvtypiska karaktär speglar växtplatsen och de biodynamiska åtaganden man gör i vingården.

Vinet görs på 60% zweigelt, 40% blaufränkisch som reflekterar den sandiga, skiffer- och kalstensrika jordmånen. Druvorna handskördas i mitten av september till mitten av oktober för att sedan starta jäsningen helt utan tillsatt jäst. Vinet macereras i tre veckor på stora ekfat för att till sist lagras i 24 månader på 500-liters ekfat. Färgen är tät och mörk med doft av svarta vinbär, sandelträ, björnbär och torkade örter. Inslag av mogen frukt, varma kryddor och frisk syra. Björnbär, svarta vinbär, torkade plommon, kakao, jord, torkad timjan och tydliga men välintegrerad ekfatstoner.

94 Points Falstaff

600fl Heinrich Pannobile 2018 lanseras idag i Systembolaget tillfälliga sortiment och finns tillgänglig i vissa butiker samt för beställning online under begränsad tid

 

Heinrich

Paret Gernot och Heike Heinrich har sedan de tog över Gernots familjs småskaliga vinproduktion 1985 haft som tydlig målsättning att skapa röda viner av hög kvalitet. Detta genom att fokusera på den stora potentialen hos de lokala druvorna Blaufränkisch, Zweigelt och St Laurent. Familjen Heinrich odlar i dagsläget sina druvor på 100ha i Gols, Burgenland, med biodynamiska principer. Biodynamisk odling ligger familjen varmt om hjärtat och de har bland annat varit med och startat Respekt, ett certifieringsorgan för österrikiska vinodlare. Gernots fasta övertygelse är att ett fantastiskt vin alltid ska ge eko av den terroir från var det härstammar. Detta nås bäst genom att vinstockarna står i en miljö med stor biologisk mångfald där allt verkar i symbios och i ett naturens växeldragande. Denna fria hållning med minsta möjliga ingrepp på odlingarnas omgivningar har fått Gernot att helt och fullt fokusera på de röda vinernas terroir alltmedan hans kärlek fördjupats för det naturliga, oförstörda uttrycket hos de olika traditionella vita österrikiska vinerna. Gernot har till följd av detta bland annat utsetts till Falstaff Winemaker of the year.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.