Gauloise Christmas Ale 

Gauloise Christmas Ale är tillbaka i Systembolagets beställningssortiment. Det belgiska julölet är ett bra val till rätterna på ett klassiskt julbord.

Gauloise Christmas Ale är en mörkt rödbrun ale från det anrika belgiska bryggeriet Bocq. Ölet är runt, fylligt, smakrikt och välbalanserat med inslag av koriander och lakrits. Det passar utmärkt till julbordets alla mustiga läckerheter, eller att njuta av en stund framför brasan när lugnet har lagt sig.

Fakta: BOCQ CHRISTMAS ALE

Artikelnr: 54204
Producent: Brasserie du Bocq
Land: Belgien
Malt: Pilsner, Cara Munich
Humle: Saaz, Saphir
Öltyp: Ale
Doft/smak: Fylligt, runt, smakrikt och välbalanserat med inslag av koriander och lakrits.
Färg: Mörkt rödbrun
Alkoholhalt: 8,1%
Volym: 330 ml.
Pris: 30:90 kr (beställningsvara på Systembolaget)
Förpackning: Flaska.
Passar till: Serveras vid 8-12 grader som sällskapsdryck eller till rätter av mörkt kött. Prova gärna till köttbullarna och prinskorven. Eller njut det framför brasan när lugnet lagt sig.

 

Om Brasserie du Bocq

Brasserie du Bocq startade 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lilla belgiska byn Purnode. Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers. I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. Brasserie du Bocq är i dag ett av de största oberoende bryggerierna i Vallonien. Bryggeriet ligger i Purnode i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.