Ett helt ny utseende på Bardinet Brandy VSOP men samma kvalitativa innehåll.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Bardinet Brandy VSOP är en fransktillverkad brandy som precis precis genomgått en varsam ansiktslyftning som tydligare visar ursprunget och passionen bakom brandyn. Bardinet Brandy VSOP finns i Systembolagets fasta sortiment sedan 1998 med varunummer: 36901 | pris: 216 kr | 700 ml | alk. 36% VOL | finns den inte i din butik är det enkelt att beställa den dit.

Bardinet Brandy VSOP har lagrats på ekfat över 4 år som ger en härligt bärnstensfärgad brandy. På näsan är den fruktig med inslag av persika och russin. Smaken är komplex och välbalanserad med inslag av torkad frukt samt nötter. Avslutet är långt med fina fattoner och russin. Det finns flera sätt att njuta sin brandy och klassiskt är som en avec till en chokladbit eller on the rocks med några isbitar. Som aperitif är en Bardinet VSOP & Tonic på mycket is och toppat med en limeskiva väldigt fräscht. 

Bardinet VSOP är destillerad i en så kallad Alembic Charentais, en speciell kopparpanna med ursprung i Frankrike. Pannan består av tre olika delar, en kopparpanna, en kondensor och en typisk lökformad förvärmare. Destilleringen görs i kopparpannan där vinet hettas upp och förångas. I kondensorn kyls ångan ned och blir flytande igen. Resultatet blir en eau-de-vie med en alkoholhalt på ca 28% som sedan destilleras en andra gång och ger en 70% vattenklar sprit som sedan lagras i minst fyra år på ekfat på Domaine de Fleurenne. Masterblender Bénédicte Bertet som varit med Bardinet i över 30 år blendar slutligen till eau-de-vien för att skapa Bardinet VSOP signatursmak. “Crafted with French Passion”.

Bardinet grundades av Paul Bardinet som startade sin verksamhet 1857 i Limoges och är den äldsta brandyproducenten i Frankrike. Paul hade en vision att skapa kvalitativ sprit för alla att råd att njuta av. Sedan 1993 är Bardinet en del av spritproducenten La Martiniquaise som grundades 1934 av Jean Cayard. Gruppen La Martiniquaise-Bardinet är fortfarande en privatägd spritproducent med en bred portfölj av internationella varumärken.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.