Château Montus 2016 – Fyllighet, elegans och energi möter koncentration och sofistikerad mognad

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Genom naturnära hantverk, stort engagemang och helgjuten kunskap skapar Alain Brumont lagringsvänliga viner med kraft, struktur och finess. Nu lanseras en spännande årgång av berömda Château Montus i tillfälligt parti.

Alain Brumont har en tydlig ambition – att naturen och hans handlingar som vinodlare ska återspeglas i vinet. Med glödande engagemang lyssnar Alain till sin omgivning och sina kulturella rötter. Kärleksfullt tar han hand om sina vingårdar och naturen däromkring.

Château Montus gynnas av en unik terroir bestående av branta sluttningar med stora stenar ovanpå fin lera från Pyrenéerna. Detta har gjort vinerna härifrån kända världen över. 

Château Montus 2016

En årgång där vädret dansade vals mellan milda och extrema temperaturer, vilket i slutändan gav ett fantastiskt resultat, helt i linje med husets höga nivå. Till vinet plockas Tannat 80 % och Cabernet Sauvignon 20 % från branta sluttningar på stenig jord av brun och röd lera. Lagring i 12–14 månader på 80 procent nya och 20 procent ettåriga fat. Buteljering sker utan filtrering för att bibehålla vinets komplexitet. Svårslagen koncentration, stram elegans och vacker balans kännetecknar Château Montus 2016 som är redo att njutas idag men kommer att utvecklas i ytterligare 30–50 år.

 

 
Art nr 92208, 259kr
Lansering 15 december i tillfälliga sortimentet. 8 000 flaskor

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.