Martin & Servera digitaliserar verksamheten med pinDeliver

Martin & Servera implementerar transportledningssystemet pinDeliver inom hela verksamheten. Med pinDeliver digitaliserar den ledande restauranggrossisten sina leveransprocesser och skapar därigenom förutsättningar för förbättrad kundkommunikation och att bättre kunna överblicka verksamheten.

Efter flera år med piloter och utveckling väljer Sveriges största restauranggrossist, Martin & Servera, att implementera pinDeliver i full skala. PinDeliver är ett avancerat transportledningssystem som bland annat erbjuder användaren effektivisering av körscheman genom ruttoptimering, ökad spårbarhet av ordrar och möjlighet till uppföljning inom en och samma plattform. För Martin & Servera skapar implementationen av pinDeliver vinster för såväl företagets egen personal som för dess kunder. Genom transportledningssystemet kan Martin & Servera och deras kunder digitalt följa sina ordrar i realtid samtidigt som företagets chaufförer exempelvis kan registrera returer under pågående leverans. Dessutom innebär digitaliseringen av leveransprocesserna att företaget får en bättre överblick och kan använda statistiken för att utveckla verksamheten och att mycket administration som idag sker manuellt automatiseras.

– Vi är väldigt nöjda att få det här på plats. Ända sedan vi först testade pinDeliver för ruttoptimering för fyra år sedan har vi varit imponerade av plattformen och vi är glada över att kunna utveckla samarbetet till en fullskalig lösning för hela vår transportprocess. Utrullningen är redan igång och utfallen hitintills är mycket lovande även om vissa värden kommer att bli tydliga först när vi använt plattformen under en lite längre tid och implementerat all funktionalitet, säger Magnus Schultz, Strategi- och utvecklingschef på Martin & Servera, och fortsätter:

– Genom att digitalisera leveransprocesserna kommer vi att kunna samla in väldigt mycket data som vi kan använda för att utveckla verksamheten. Med pinDeliver får vi reda på alltifrån hur många ordrar som har levererats till hur många mil våra lastbilar har kört och då kan vi exempelvis beräkna hur mycket koldioxid som har släppts ut under respektive leverans på ett mycket mer korrekt sätt.

En heltäckande plattform

Sedan pinDeliver grundades i Göteborg 2012 har företagets erbjudande utvecklats från att initialt fokusera på digitalisering av last mile logistics-processen till ett nu heltäckande transportledningssystem som ger användaren full kontroll över hela leveranskedjan – från centrallager till godsmottagare. Plattformen är molnbaserad och integreras enkelt med andra system. Det är lätt att anpassa funktionerna efter den aktuella verksamheten och snabbt skala upp vid behov. Under de senaste åren har ett flertal transportbolag och grossistverksamheter implementerat plattformen – men samarbetet med Martin & Servera ses ändå som en milstolpe för pinDeliver som företag.

– Det är väldigt roligt att Martin & Servera valde oss och ett kvitto på hur bra vår produkt är. Vi är stolta över att kunna erbjuda en plattform som effektiviserar deras verksamhet och bidrar till att göra branschen mer hållbar. Det ska bli väldigt spännande att fortsätta arbeta nära Martin & Servera och vara med på deras utvecklingsresa framöver, säger Patrik Thelandersson, vd för pinDeliver.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.