The Wineagency ny importör för Château Pech-Latt och Maison Louis Max

Den 12 maj tar The Wineagency över som ny svensk importör för Château Pech-Latt och Maison Louis Max. Sydfranska Château Pech-Latt är ekologiska pionjärer i Languedoc. Till familjen hör även systerbolaget Maison Louis Max i Bourgogne.

”Det är ett ärofyllt uppdrag som vi tar oss an med tillförsikt och ödmjukhet. Både Château Pech-Latt och Maison Louis Max blir fina tillskott i The Wineagencys kvalitetsportfölj där hållbarhetsarbete är prioriterat”,säger Kajsa Ekman, produkt- och utvecklingsansvarig hos The Wineagency.

I den svenska vinportföljen för Château Pech-Latt hittar vi i dag fyra röda viner och även ett sött vin, som alla är ekologiskt certifierade. För den svenska konsumenten är det mest kända vinet Château Pech-Latt Grand Vin, som har funnits på Systembolagets hylla sedan 2000. I augusti förra året bytte också vinet till ny design på etiketten.

Château Pech-Latt ligger vid den lilla staden Lagrasse (Corbières AOC) i sydfranska Languedoc. De är ekologiska pionjärer i Languedoc och var en av de första egendomarna i södra Frankrike som omvandlades till ekologisk vinodling. Château Pech-Latt påbörjade konverteringen redan på 70-talet och sedan 1991 är alla vingårdar ekologiskt certifierade. Egendomen täcker i dag totalt 800 hektar, varav 340 av dem är planterade vingårdar.

Viner för konsument:

Nr 2233, Château Pech-Latt Grand Vin 2022, 75 cl, 159 kr

Nr 79455, Château Pech-Latt Memoire d’Alaric 2019, 75 cl, 199 kr (BS)

Nr 57949, Château Pech-Latt L’ Île Ardente 2019, 75 cl, 229 kr (BS)

Nr 55841, Château Pech-Latt Terres Mûret EKO 2020, 249 kr (BS från 24 maj)

Château Pech-Latt Vin Doux Naturel 1998, 50 cl, 279 kr (BS från och med juni)

 

Maison Louis Max i Bourgogne

Maison Louis Max är ett familjeföretag som har gått i arv i fyra generationer. Historien börjar 1801 då pappan till Evgueny Louis Max var på väg hem till Georgien och förälskade sig i Bourgogne under resan. 1859 grundar Evgueny Louis Max så Maison Louis Max i Nuits-Saint-Georges. Merparten av vinerna är ekologiska och den kvinnliga chefsvinmakaren, Joelle Charrondière, vinifierar efter samma filosofi som förfäderna där de röda vinerna jäser i tankar av ek och druvorna fottrampas.

Negocianten Louis Max har även ett samarbete med bourgogneprofilen David Duband, och tillsammans skapar de chardonnay och pinot noir från Pay d’Oc. Stilmässigt är kopplingen till Bourgogne tydlig, men ursprunget ger förstås ett betydligt tillgängligare pris.

Totalt kommer det att finnas fyra viner från Maison Louis Max tillgängliga i BS och för restaurangkunder.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.