S:t Eriks Bryggeri lanserar en öl med Kennedy Bakircioglu

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

S:t Eriks KX Speciallager är en hyllning till stadsdelen där bryggeriet en gång hade sin hemvist och framtagen tillsammans med en av stadsdelens största ikoner – Kennedy Bakircioglü.

S:t Eriks Bryggeri har tillsammans med Kennedy Bakircioglü tagit fram en unik men klassisk lager, med lika mycket kraft som känsla, att dricka laget runt vid firande av högtidstillfällen. Den 13:e mars lanseras KX Speciallager på Systembolagets beställningssortiment och går att beställa till Systembolaget på Södermalm likväl som resten av landet. Basen är ren pilsnermalt och tysk humle och den har en markerad men balanserad beska.

Det har varit en kul process att ta fram ölet med Kennedy som visat sig otroligt engagerad och nyfiken på processen. Genom sitt ödmjuka sätt att vara och personlighet är han en stor inspiration för oss, säger David Peuriere, Head Brewer på S:t Eriks Bryggeri.

Samarbetet mellan S:t Eriks initierades genom dryckesleverantören Galatea, som är ägare till bryggeriet och är dessutom partner till Hammarby där Kennedy tidigare spelade fotboll. Under vintern har det därmed bubblat ute på bryggeriet och det har varit en ny lärdom för Kennedy.

Det har varit väldigt viktigt för mig att hitta fram till en produkt som jag står för och det är därför roligt att jag kunnat vara så inblandad i hela projektet. Jag ser verkligen fram emot slutprodukten, säger Kennedy Bakircioglü

Smakprofil

Ölet är ofiltrerat för att inte gör avkall på humlearomen och för en lenare munkänsla. Den har en rund och lätt maltig smak med balanserad beska. Dessutom finns en örtighet från humlen och lätta toner av ljust bröd. Så som sig bör så passar den bäst till husmanskost i matväg eller bara i sällskap med goda vänner.

S:t Eriks KX Speciallager lanseras på Systembolaget 13:e mars 2019 och säljs i kolli om 24st.

Artikelnummer 81452 / 20.90 kr / 330 ml / Alkoholhalt 5%

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.