Rivettis topp-Barbaresco från 2016 som både helflaska och magnum

I januari och februari lanseras Massimo Rivetti Barbaresco Riserva Serraboella 2016. Först på magnumflaska med en webblansering 25 januari och 2 februari släpps den på vanlig flaska i Tillfälliga sortimentet. 2016 anses vara en av de bästa årgångarna i Barbaresco på mycket länge.

Produktchef Mats Abrahamsson om vinet:
”Ett vin med komplex rik doft med kryddiga fattoner, nypon, röda bär och svart te. Smaken är stram med kraftfulla men silkiga tanniner. Lång komplex och elegant smak med fin balans. Vinet är gott att dricka nu men vinner på ytterligare lagring.
Vinet passar utmärkt till risotto, rätter på vilt- och nötkött samt pastarätter med köttsås eller smakrika gräddsåser.”

Detta vin görs endast de bästa årgångarna och 2016 anses vara en av de bästa årgångarna i Barbaresco på mycket länge.
Druvorna till vinet kommer från Massimo Rivettis äldsta nebbiolovingård med i genomsnitt 60 år gamla stockar. Vingården är en del av Froi och ligger i Serraboella cru. Den här delen av vingården är 1,15 hektar stor, har en sydvästlig lutning och ligger 380 meter över havet.

Familjen Rivetti.

Jäsningen sker i temperaturkontrollerade franska tronco koniska ekfat (stående fat med konisk form – smalare upptill än nedtill) och pågår i 12–15 dagar med överpumpningar. Skalkontakt sker under 60–70 dagar. Vinet lagras sedan två år i franska barriquer, varav en tredjedel är nya och två tredjedelar är fat som använts en gång tidigare. Sedan lagras det ytterligare två år i slavonska 2.500-liters ekfat. Fatlagringen följs av lagring på flaska i minst sex månader.

Vingården Froi är belägen i kommunen Neive på Serraboella kullen. Vingården ägs av familjen Rivetti sedan 1947. Vineriet ligger mitt i vingården med tolv hektar vingårdar runt omkring och det är en av de äldsta byggnaderna i området. Vingårdarna är sammanslagna med en gynnsam exponering mot söder och sydväst. De har två delzoner för produktion av nebbiolo, kallade Rivetti och Serraboella. Här odlas nebbiolo, barbera och moscato med en ålder på vinstockarna på mellan 40 och 75 år.

Webblansering 25 januari 2024
Massimo Rivetti Barbaresco Riserva Serraboella 2016 magnum
Nr 95027 · Flaska · 1500 ml · 14 % · Pris 959 kr · Antal: 120 magnumflaskor

Lansering 2 februari 2024 i Tillfälliga sortimentet
Massimo Rivetti Barbaresco Riserva Serraboella 2016
93542 · Flaska · 750 ml · 14 % · Pris 469 kr · Antal 1.200 flaskor

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.