Prisbelönta Giant Steps Applejack Pinot Noir 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Giant Steps Applejack 2019

Vingården Applejack ligger omgiven av sluttningarna i det högt belägna Upper Yarra Valley. Jordmånen i vingårdarna som planterades 1997 av ingen mindre än Ray Guerin är rik på lera och vinrankornas rotsystem har ännu inte lyckats ta sig särskilt djupt ned i marken vilket gör att vinerna får en härlig och komplex sälta som är ett av kännetecknen från Giant Steps. Idag leds Giant Steps av grundaren Phil Sexton och Steve Flamsteed som agerar chefsvinmakare. 

Giant Steps är inte kända för att producera världens dyraste viner, däremot så är de väldigt omtalade för att år efter år leverera otroligt hög kvalitet till ett tillgängligt pris. Phil Sexton grundade vineriet i Yarra Valley 2003. Fokus för honom som vinmakare är att producera viner i premium-segmentet från det svala klimatet i Yarra Valley. Målet är att producera viner som visar stark karaktär med influenser från regionens terroir och klimat. Lovorden och priserna är många, den kanske mest prestigefulla omnämningen kommer från Wine & Spirits Magazine US som de senaste sju åren placerat Giant steps på sin topp 100 lista över världens bästa vinerier.

Arbetsmetoderna är enkla att förklara men svårare att efterleva. Helt kompromisslöst 100% handplockad frukt från omsorgsfullt omhändertagna vingårdar. Här används endast naturlig jäst, man pumpar inte vinet utan det förflyttas med hjälp av tyngdlagen och efterföljs av endast minimal filtrering när så behövs. Allt detta resulterar i mycket uttrycksfulla och personliga viner.

Giant Steps Applejack Pinot Noir

Nr 95266, 259kr 600fl lanseras 2020-10-13

Högt beläget på ca 300m.ö.h. handplockas druvorna från en jordmån med hög kalkrikedom och vulkanisk basalt. Jäsningen sker naturligt och vinet lagras i 8 månader på 25% nya franska ekfat och 75% äldre ekfat (225L). Ingen klarning eller filtrering görs. En mörk rubinröd vätska med parfymerad stor doft. Mogna körsbär, jordgubbar och viol kompletteras av dofter av kryddor och cederträ. Smaken är lättsam med stor fruktighet och komplexa kryddiga ekfatstoner. Mörka körsbär, jordgubbar, skogshallon, färska örter och rostat cederträ. Drick nu eller lagra i upp till tio år.

Namnet Giant Steps kommer som en hyllning till John Coltrane berömda album med samma namn.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.