Ny vinimportör öppnar dörren till Balkan

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Vintillverkningen på Balkan har pågått i över fyratusen år men under 1900-talet föll kvaliteten drastiskt. Tack vare en ny generation vinmakare har regionen nu blivit ett under i vinvärlden. Den nystartade vinimportören BalkanWines satsar på ett brett utbud som återspeglar utvecklingen i det klassiska området.  

Vintillverkning på Balkan härstammar från före romarriket och bygger främst på lokala druvor. Under större delen av 1900-talet dominerades dock vinindustrin av kollektiva och statliga vinföretag som producerade kvantitet. Sedan mitten på 90-talet har en ny generation vinmakare vuxit fram och skapat ett under i vinvärlden. Den nya vinimportören BalkanWinessatsar nu på att göra en stor mängd kvalitetsviner tillgängliga i Sverige.

– Under flera års resor på Balkan med otaliga vingårdsbesök har vi byggt upp ett starkt nätverk i regionen, säger Malin Turander som tillsammans med Sasa Stanic står bakom BalkanWines. Det började som ett personligt intresse men när vi insåg att det svenska utbudet inte följde med i utvecklingen valde vi att satsa på en egen vinimport. Nu ger vi både privatkonsumenter och restaurangbesökare möjlighet att upptäcka ett av världens mest spännande vinområden.

BalkanWines har ett nära samarbete med bland annat två av regionens absolut främsta sommelierer genom Miroslav Kalinic och Vuk Stefanovic. De båda hjälper till att kontinuerligt hitta nya spännande viner från Balkan.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.