REKOMMENDERAT: Nerello Mascalese Mascalese

Xperhotelsandtable.se rekommenderar vinet med följande ord: 

Vilket alldeles förtjusande vin! Redan vid första sniffen möts man av en rik och inbjudande doft som lovar gott. Smaken är djupt rotad i en behaglig bas av mörka körsbär, en smak som inte bara är flyktig utan genomsyrar hela upplevelsen. Denna körsbärston kompletteras elegant av en djup och nästan sammetslen underton av mogna plommon, vilket ger vinet en behaglig fyllighet.

När smaken utvecklas vidare uppenbarar sig subtila inslag av lakrits, vilket tillför en komplexitet och en liten, angenäm beska som balanserar fruktigheten perfekt. Avslutningen är verkligen minnesvärd, präglad av en distinkt örtighet som för tankarna till soliga dagar i en medelhavsträdgård. Doften av rosmarin är framträdande, men även antydningar av timjan och kanske en liten gnutta salvia kan anas.

För att verkligen lyfta fram alla dessa fantastiska smaker rekommenderar vi att vinet tempereras till exakt 18 grader. Vid denna temperatur, anser vi, får vinets smakpalett möjlighet att fullkomligt briljera. De olika smakerna utvecklas på ett harmoniskt sätt och vinet visar sin fulla potential.

Vi valde att para detta vin med grillade lammkotletter, och resultatet var inget mindre än magiskt. Kombinationen av det saftiga, lätt rökiga lammet och vinets fruktiga och örtiga toner skapar en harmoni på tungan. Det är en perfekt kombination att avnjuta som en härlig fredagsmiddag, kanske tillsammans med vänner och familj, och en garanterad succé för att kickstarta helgen. En enkel sallad med en vinägrett och några rostade rotfrukter skulle komplettera måltiden ytterligare.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.