Italiensk färskost gör sig magiskt bra till den svenska sommaren!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Nu lanserar Italienfavoriten Granarolo Mozzarella Maxi när du behöver rejält med mozzarella, och Mozzarella Mini för tillfällen där små mozzarellabollar passar bäst. Dessutom lanseras Granarolo Mascarpone och Ricotta på Coop. Hejdundrande bra för alla som älskar italiensk ost.

Granarolo är den största italienska mejerigruppen, företaget ägs av 700 italienska mjölkbönder och är det självklara valet för många italienare. Deras ost tillverkas i Italien enligt italiensk osttradition.

– Det här är de godaste italienska färskostar jag någonsin ätit! Helt underbara i smak och konsistens och otroligt användbara i köket, säger Catarina König, älskad TV-kock och kokboksförfattare som utan att tänka sig för åt en hel Granarolo Ricotta med sked under arbetet med bifogade recept.

NYHETER & RECEPT AV CATARINA KÖNIG

Granarolo Mozzarella Maxi. Silkeslen Mozzarella med mild smak, exakt som originalet men en större bit. Gör en rejäl caprese med solmogna svenska tomater och basilika eller laga Catarina Königs goda mozzarellakräm och servera i en ciabatta. Cirkapris: 28 kr/250 g.

Granarolo Mozzarella Mini. Samma goda Mozzarella som originalet men små smarta bollar som är perfekta i en somrig sallad eller som en munsbit till drinken. Cirkapris: 22 kr/125 g.

Granarolo Mascarpone. En klassisk färsk Mascarpone av italiensk grädde med underbar smak. Ett måste i tiramisú men passar perfekt även till andra desserter och matlagning. Vi bjuder i sommar på en kanelbullebruschetta med Mascarpone och färska jordgubbar. Cirkapris: 34 kr/250 g.

Granarolo Ricotta. En mild och fyllig färskost med fin syra, tillverkad av vassle som blir kvar när du gör ost. God som den är till en bit bröd, och blir med bär och honung världens enklaste dessert. Den är också perfekt till pasta, testa Catarina Königs krämiga citronpasta med Ricotta. Cirkapris: 22 kr/250 g.

– Vi hoppas och tror att Mascarpone och Ricotta ska bli lika stora favoriter i Sverige som Mozzarella och Burrata har blivit. De är otroligt användbara i matlagning och tillför både en härlig konsistens och fin smakbild, säger Luca Tonin, vd Granarolo Nordic.

Fullständigt sortiment färskost från Granarolo: Mozzarella 125 g, Mozzarella Maxi 250 g, Mozzarella Mini 125 g, Burrata 125 g, Buffelmozzarella 125 g, Mascarpone 250 g och Ricotta 250 g.

Ciabatta med mozzarellakräm

Catarina König har tagit fram mackornas macka. Mozzarella mixas till en härlig kräm som samsas med basilikamarinerade tomater och parmaskinka på en krispig ciabatta. Enkelt och alldeles underbart.

Tillagning: 25 minuter Ingredienser: 4 personer

  • –  4 ciabatta

  • –  2 paket Granarolo Mozzarella eller 1 paket Granarolo Mozzarella Maxi

  • –  0,5 dl Smetana

  • –  250 g mixtomater (röda, gula gröna)

  • –  0,5 dl Olivolja De Cecco Classico

  • –  1⁄2 kruka basilika

  • –  1 liten vitlöksklyfta

  • –  1⁄2 citron, rivet skal

  • –  8 skivor parmaskinka

  • –  20 g ruccola

  • –  Flingsalt & svartpeppar

    Sätt ugnen på 200 grader. Skär tomaterna i små kvartar och lägg i en skål. Mixa olivolja, basilikablad och vitlök. Riv i citronzest och smaka av med salt och mycket nymalen svartpeppar. Rör ner tomaterna. Mixa mozzarella och smetana slät, smaka av med salt. Dela ciabattan över mitten, ringla olivolja på insidan. Rosta i ugnen med insidan uppåt i 6–8 min tills den blir krispig på ytan.

    Lägg parmaskinka på de fyra ciabattabottnarna. Klicka på rikligt med mozzarellakräm och lägg på de basilikamarinerade tomaterna. Toppa med ruccola och basilikablad, avsluta med ciabattalocket.

    Xperhotelsandtable´s kommentar: Vi har testat denna rätt och detta är verkligen som smörgås som passar på picnic samt en varm sommardag på verandan. Så god och så bra balanserad i smaken.

Sommarsallad med Mozzarella Mini

Hacka, grilla, njut – håll det enkelt i sommar! Ta de grönsaker du har hemma, grilla några nektariner och toppa med Mozzarella Mini och en god olivolja. Färdigt. Och jättegott. Du kan såklart piffa till salladen med rostade pinjenötter, basilika och mangovinäger också.

Tillagning: 15 minuter Ingredienser: 4 personer

  • –  1 paket Granarolo Mozzarella Mini

  • –  1 paket mixsallad/små gröna blad

  • –  1 näve ruccola

  • –  4 nektariner

  • –  1 låda cocktailtomater, 250 g

  • –  1 dl hyvlad Granarolo Quattrocento

  • –  Mangovinäger

  • –  Färsk basilika

  • –  Pinjenötter, rostade

  • –  Olivolja

    Värm grillen. Dela och kärna ur nektarinerna. Grilla med den skurna sidan nedåt så att nektarinen får fina grillränder och blir lagom varm.

    Lägg salladen på ett serveringsfat och toppa med grillade nektariner, halverade cocktailtomater och Mozzarella Mini. Ringla över mangovinäger och olivolja, avsluta med några basilikablad och pinjenötter.

    Xperhotelsandtable´s kommentar: Jättegod sallad som har både det syrliga och sötma i en bra kombination. De små mozarellabollarna är fenomenalt goda och perfekt till just sallad. Toppen, kul produkt!

Krämig citronpasta med ricotta

En snabb, lyxig vardagsvego med ricotta, pasta, spenat och citron som går på nolltid att svänga ihop. Receptet är framtaget av Catarina König.

Tillagning: 20 minuter Ingredienser: 4 personer

  • –  400 g De Cecco Linguine

  • –  250 g Granarolo Ricotta

  • –  1,5 dl Granarolo Quattrocento, riven

  • –  200 g färsk babyspenat

  • –  2 msk smör

  • –  1 stor vitlöksklyfta, riven

  • –  1 citron, zest + 1/2–1 pressad citron

  • –  1,5–2 dl pastavatten

  • –  Salt

  • –  Nymalen svartpeppar

  • –  Färsk babyspenat

  • –  Citronzest

  • –  Svartpeppar

    Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (snåla inte med saltet). Blanda Ricotta, Quattrocento, citronzest och lite citronsaft i en skål. Fräs babyspenaten i en stekpanna med smör. Riv i vitlöken, låt småfräsa en stund och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

    Häll pastavattnet i ricottakrämen. Rör slät och smaka av. Häll av vattnet från pastan när den är klar. Blanda ihop pasta med ricottakräm och babyspenat. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och eventuellt mer citronsaft.

    Lägg den krämiga pastan på fyra tallrikar, toppa med riven Quattrocento och lite citronzest. Dekorera med färsk babyspenat

    Tips!

    Supergott att toppa pastan med rostade pinjenötter och parmaskinka.

    Xperhotelsandtable´s kommentar: Wow vilken god rätt. Passar sommaren med dessa smaker. Vi blir mycket överraskade av att produkten ger rätten denna härliga smak och uttryck. Detta blev en favorit! Måste testas!

Kanelbullebruschetta

Fikafavoriten kanelbullen kombinerad med italienska klassikern bruschetta och sommarsöta jordgubbar blir en oemotståndlig dessert. Lätt grillade kanelbullar, krämig Mascarponekräm och söta jordgubbar – en given succé!

Tillagning: 10 minuter Ingredienser: 4 personer

  • –  4 kanelbullar

  • –  8–12 jordgubbar

  • –  150 g Granarolo Mascarpone

  • –  2 dl vispgrädde

  • –  1 tsk vaniljsocker

  • –  1⁄2 dl florsocker

  • –  Citronmeliss

    Vispa ihop Mascarpone, vispgrädde, vaniljsocker och florsocker och lägg i en spritspåse. Ansa jordgubbarna och skär i tunna skivor. Skär av locket på kanelbullarna och grilla insidan på botten och lock.

    Fördela jordgubbsskivorna på kanelbullebotten. Spritsa Mascarponekrämen på jordgubbarna, som en semla. Lägg på locket och sikta över lite extra kanel. Dekorera med citronmeliss.

    Xperhotelsandsandtable kommentar: Att man inte tänkt på detta tidigare. Behövs inga ord för att beskriva denna konstellation! Testa bara!! Perfekt på midsommarbordet!

Granarolo är Italiens största mejerigrupp och dessutom den enda italienska produktionskedjan baserad på ett integrerat system där hela processen styrs och hanteras i nära samarbete med de bästa lokala bönderna och tillverkarna. I sortimentet finns ett stort antal färska ostar som Mozzarella och Burrata, och hårdostar som Parmigiano-Reggiano, Grana Padano och Quattrocento. Granarolos Mozzarella och Quattrocento görs med mikrobiellt ostenzym och kan ätas av laktovegetarianer. Företagets historia sträcker sig ända tillbaks till 1957 och det ägs av 700 mjölkbönder som alla sätter stort värde i att bevara den italienska traditionen och hantverket. När du väljer Granarolo väljer du Italien; äkta italienska produkter. @granarolo_sverige

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.