Intervju – Måns Zelmerlöw om sin nya Cava!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Artisten, programledaren och vinnaren av Eurovision Song Contest Måns Zelmerlöw lanserar en egen Cava: Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw. En torr, frisk och fruktig Cava som både är ekologisk och vegansk. Från och med den 10 februari finns Cavan i Systembolagets beställningssortiment.

Att lansera just en Cava var självklart för Måns, då Spanien är hans stora inspirationskälla när det gäller både mat och vin. Måns bodde under en tid delvis i Barcelona där han spenderade mycket tid med att skriva musik och njuta av kulturen, vädret, den avslappnade livsstilen och människorna. I Spanien utvecklades hans redan starka intresse för mat och dryck ytterligare.

Xperhotelsandtable har fått några ord med Måns och tankar från honom kring sin lansering av just sin egen Cava!

Hur kommer det sig Måns att du just väljer Cava som dryck, nu när du är aktuell med en dryckeslansering?

-Jag har, ända sen mina år i Barcelona, älskat Cava och det sociala i den spanska mattraditionen. Dessutom tycker jag Cava är en mycket underskattad dryck, som framställs på samma sätt som Champagne, men kostar väldigt mycket mindre.

Vad kan du berätta om producenten till denna Cava?

– De är ett litet familjeägt bolag som fokuserar väldigt mycket på ekologiskt, att vinrankorna ska trivas bland blommor, fjärilar i ett ostört kretslopp. Större delen av vingården ligger i ett högt beläget och oerhört vackert område utanför Barcelona, El Pla de Manlleu och härifrån kommer producentens alla ekologiska Parellade-druvor. Producenten är dessutom väldigt mån om vinbönderna och betalar nästan dubbelt så mycket för sina druvor jämfört med de stora producenterna i området. 

Om du skulle beskriva smaken på drycken , hur låter de?

 – Det är ett torrt vin, med bra mousse, doft och smak av gröna äpplen, citrus, päron och lite inslag av vit persika. Känns väldigt balanserad.

Vad anser du att man njuter denna Cava absolut bäst tillsammans.

– Laga en spansk tapas-måltid, gärna Gambas al ajillo, lite pimentos padron och njut! Alternativt en ångkokt torsk, kokt potatis och någon citrusdoftande sås. Det är ett suveränt matvin!

Kommer vi kanske även få ser fler dryckeslanseringar av dig Måns, Man blir ju nyfiken på om du kanske har ett “rödtjut” i rockärmen 😉  eller ett rosé inför sommaren….

– Absolut! Om jag får bestämma kommer det en hel arsenal av viner snart! Och varför inte en Cava rosé som heter Cava Mia?

Xperhotelsandtavle rekommenderar Cavan med följande ord: 

Vi väljer att avnjuta vinet precis som Måns rekommenderar till lite enkLare tapas. Cavans smakprofil där vi upplever framtonad äppeltoner som på höjden övergår i friska päron med ett avslut av sötma från persika som briljant till tapas. Cavan upplever vi som mycket välbalanserad och med fin smakpalett. Detta är en dryck som kommer passa sommaren ypperligt. Vi tror även att denna Cava ska ta plats på midsommarbordet i år. 

Servera gärna väl kyld ….

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10x 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.