Framtidens Krogkultur gästar Umeå

15 mars kommer några av landets mest respekterade kockar att göra ett samarbete med Gotthards Krog
15 mars kommer några av landets mest respekterade kockar att göra ett samarbete med Gotthards Krog
15 mars kommer några av landets mest respekterade kockar att göra ett samarbete med Gotthards Krog

Inte mindre än sex kockar är med och skapar konceptet där menyn blir en Norrlandstolkning utifrån deras olika matlagningsstilar där varje kock lagar en rätt och ett snacks baserad på norrländska råvaror. Platsen för denna kväll blir P5 Event och konferensvåning mitt i Kulturhuset Väven.

Det är, Frida Nilsson från restaurang Furuhem, Sofia B Olsson från restaurang VRÅ, Linnea Liljedahl från Linnea & Peter, Elvira Lindqvist från restaurang Oxenstiernan, Emelie Nielsen från restaurang Lundsbrunn och Erik Videgård (frilansande).

Framtidens Krogkultur är på plats på P5 Event och konferensvåning i Kulturhuset Väven den 17 mars för deras årliga ”summit”. Föreningen riktar sig till alla aktiva inom eller i anslutning till restaurangbranschen i Sverige och har vuxit ur initiativet #härtardetslut från november 2020, då 65 kvinnor samlades för att förändra branschen. Under dagen förväntas det komma ca 100 personer från branschen.

– Att få stå som värdar för detta känns fantastiskt kul och att få stödja arbetet för en positiv utveckling mot en jämställd och attraktiv restaurangbransch, säger Blå Husets marknadschef Oscar Sund.

Under själva middagen 15 mars är även elever från Maja Beskow inbjudna till att vara med för att lära sig och inspireras.

– Att få chansen att ha alla dessa kockar samlade måste vi ta vara på och det passar ju perfekt att få dela med sig kunskap till framtidens kockar och spännande att se dom växa säger Anders Samuelsson som är kreativ ledare på Blå Huset.

Kvällens meny kommer att serveras på inomhustorget i Väven och konceptet är ett kreativt och roligt resultat av samarbetet med dessa lysande kockar.

– Med dessa kockar och råvaror som orre, ren, röding och åkerbär som vi plockar hem från våra lokala leverantörer kan detta inte bli annat än en kanonkväll menar Anders Samuelsson.

Blå Huset är en familjeägd hotell-, restaurang- och konferenskoncern i Umeå som består av Stora Hotellet, Gotthards krog, U&Me Hotel, Kulturbageriet, Sävargården, P5 och mackerian Kajen.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.