RECEPT: Toma Hawk på grillen!

Tomahawk är ett vapen som användes av ursprungsbefolkningen i Nordamerika. Det var en typ av yxa med ett långt skaft och en kraftfull klinga. Tomahawken användes både som ett vapen och som ett redskap för att hugga trä, öppna skal och utföra andra uppgifter i vardagen.

Under kolonisationen av Nordamerika användes tomahawken också av europeiska bosättare som ett vapen. Många amerikanska indianer som kämpade för sin frihet använde tomahawken i strider emot kolonialmakten.

Idag används tomahawken främst som en sport för tävling och för underhållning. Det finns speciella tävlingar där deltagarna tävlar om vem som kan kasta tomahawken på ett träbord på ett så precist sätt som möjligt. Men idag är det något mer lättsmält än en yxa vi breder i vår Kamado Sumo. Ett köttstycke Tomt Hawk

Ingredienser:
 • 1 Toma Hawk
 • Salt och svartpeppar
 • Olivolja
 • Färsk timjan
 • Vitlök
 • Smör
Instruktioner:
 1. Ta ut Toma Hawken från kylskåpet och låt den stå i rumstemperatur i minst 30 minuter.
 2. Krydda Toma Hawken med salt och svartpeppar efter smak.
 3. Pensla Toma Hawken med olivolja på båda sidor.
 4. Tärna vitlöksklyftor och hacka färsk timjan, och gnid in Toma Hawken med vitlöken och timjan för att ge extra smak.
 5. Förbered grillen med hög värme. Placera Toma Hawken på grillen, med fettet nedåt.
 6. Grilla Toma Hawken i ca 5-6 minuter på varje sida, eller tills den har fått fin färg och en innertemperatur på 54-57°C för medium rare, 60-63°C för medium, eller 65-68°C för medium well.
 7. Ta av Toma Hawken från grillen och låt den vila i minst 10 minuter.
 8. Skär upp Toma Hawken i skivor och servera med smör på toppen.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.