Recept på magisk chokladglass

Ingredienser:

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad (helst med hög kakaohalt)
  • 3 äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • en nypa salt

Instruktioner:

  1. Hacka den mörka chokladen och smält den försiktigt över ett vattenbad eller i mikrovågsugn tills den är helt smält och slät. Låt svalna något.
  2. Vispa äggulor och socker tills det är luftigt och pösigt.
  3. Värm mjölken i en kastrull, tillsätt den smälta chokladen och rör om tills det är väl blandat. Ta bort från värmen.
  4. Tillsätt den vispade grädden, vaniljextraktet och en nypa salt till chokladblandningen och rör om väl.
  5. Tillsätt försiktigt ägg- och sockerblandningen till choklad- och gräddblandningen och rör om väl tills allt är väl blandat.
  6. Häll smeten i glassmaskinen och låt den köra enligt tillverkarens instruktioner tills glassen har rätt konsistens (vanligtvis tar det ca 30-40 minuter).
  7. Häll över glassen i en tillslutbar behållare och låt den stelna i frysen i minst 4 timmar.

Servera din hemlagade chokladglass med valfria toppingar som färska bär, hackad choklad eller nötter. Njut av den krämiga och chokladiga smaken!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.