Daniel Seifter blir ny vd för Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Daniel har lång bakgrund inom restaurang- och hotellbranschen, samt ledarskap och utveckling av varumärken och koncept inom såväl restaurang, detaljhandel- och hotell.

Den 1 februari tillträder Daniel Seifter rollen som vd för Urban Deli. Han kommer närmast från rollen som grundare av och vd för Nine Point Partner, som erbjuder tjänster inom koncept- och affärsutveckling och har det senaste året bl.a arbetat tillsammans med Projektpartnern Preopening med utveckling av projektprocesser för etableringar inom restaurang, hotell, kontor och detaljhandel.

Dessförinnan var Daniel affärsområdeschef på Sabis, där han ansvarade för bolagets restaurangverksamheter, och tidigare har han också varit koncept- och innovationschef för Nordic Hotels & Resorts, operativ chef för F12-Gruppen och hotelldirektör för Lydmar Hotel.

– Jag känner mig ödmjukt tacksam och hedrad över att tillsammans med det fantastiska teamet på Urban Deli få ta oss an de många utmaningar vi har för att navigera mot en mer hållbar värld av mat- dryck- och hotellupplevelser, och samtidigt bibehålla lustfyllda koncept, smakrikedom och högsta grad av service. Och det är precis där Urban Deli ska vara, som en attraktiv mötesplats för både gäster, kunder, matälskare och matinnovatörer, säger Daniel Seifter.

Urban Deli är en blandning av matbutik, saluhall, bar och restaurang och finns idag på Nytorget, Sveavägen, Sickla, på Centralstationen i Stockholm och en webbutik på urbandeli.se. 2024 öppnar Urban Deli upp en femte enhet i Forskaren, Hagastaden. Urban Deli driver även ett hotell, cateringverksamhet samt uthyrning av konferens- och festlokaler. Urban Deli På väg-bilar stannar i dag på 35 platser runt om i Stockholm med möjlighet att köpa med restauranglagad mat hem.

– Daniel Seifter har lång och gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom restaurang- och hotellbranschen, och från att bygga starka koncept inom dessa branscher. Med Daniels driv, engagemang och ledaregenskaper är jag övertygad om att hela teamet tillsammans kommer ta Urban Deli till nästa nivå, både vad gäller restaurang-, saluhalls- och hotellverksamheten, men också som en mötesplats för matintresserade kunder och gäster, och som en innovationshub för matinnovatörer, säger Carl Stenbeck, styrelseordförande för Urban Deli och strategi- och affärsutvecklingsdirektör på Axfood.

– Jag har genuint uppskattat Urban Deli sedan starten på Nytorget 2009 och är en trogen Urban Deli-kund och besökare. Att nu få möjligheten att vidareutveckla Urban Delis koncept och upplevelser tillsammans både med teamet som redan finns på plats och med Axfoodkoncernen i ryggen gör det här till ett riktigt drömjobb, säger Daniel Seifter.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.