McDonald’s öppnar årets tredje nya restaurag – återvänder till Örnsköldsvik efter 13 år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

McDonald’s fortsätter att expandera, öppna fler restauranger och erbjuda nya arbetstillfällen runt om i Sverige. McDonald’s öppnar nu upp en helt nybyggd restaurang för hungriga gäster i Örnsköldsvik. En återkomst som hockeyklubben Modo har uppmärksammat och ser fram emot. Den 21 juni var det ingen mindre än hockeylegendaren och Ö-vikssonen Peter Forsberg som inveg restaurangen. Öppningen i Örnsköldsvik blev nummer tre för året. De tre etableringarna har inneburit omkring 200 nya arbetstillfällen.

McDonald’s har en ambitiös expansionsplan och planerar att växa med 30 – 40 restauranger de kommande fyra åren vilket kommer innebära nära 2 000 helt nya arbetstillfällen runt om i landet. Öppningen i Örnsköldsvik innebär att 90 nya medarbetare kommer att anställas, många av dem ungdomar. För många av de nya medarbetarena innebär jobbet att de får den första viktiga raden på CV:t och genom arbetet i restaurangen får de möjlighet att utveckla färdigheter och erfarenheter för framtiden.

  • Det känns alltid fantastiskt att få öppna upp en ny restaurang och välkomna fler medarbetare och gäster. I år känns det extra bra då jobben har blivit färre i många branscher och det framförallt för ungdomar. För många är ett jobb på McDonald´s det första steget in i vuxenlivet och klivet in på arbetsmarknaden. Vi har öppnat flera nya restauranger de senaste åren och har ambitiösa expansionsplaner framåt, vi är stolta över att kunna bidra till arbetstillfällen och samhällsutvecklingen på de orter där vi etablerar oss säger Joachim Knudsen, VD på McDonald’s Sverige.

I måndags klockan 10:00 slog McDonald’s upp dörrarna till den helt nybyggda restaurangen i Örnsköldsvik efter månader av byggnation. Bakom etableringen står franchisetagare Roland Edin, en veteran som jobbat på McDonald’s i 20 år. För två veckor sedan slog han upp dörrarna till en ny restaurang i Gävle Bro och restaurangen i Örnsköldsvik blir hans sjuttonde restaurang i landet. Den nya restaurangen är utrustad med McDonald’s digitala beställnings- och tillagningssystem som innebär att maten tillagas på beställning och minimalt matsvinn. Restaurangen kommer även ge gästerna möjligheten att beställa och betala på säkert avstånd via McDonald’s app. –

  • Jag har drivit McDonald´s-restaurang i över 20 år och vi har letat efter ett nytt läge i Örnsköldsvik sen vi stängde för 13 år sedan. Det nya läget vid Valla känns väldigt bra. Det är ett intressant läge nära E4an som vi hoppas ska locka många familjer. Vi har lagt stort fokus på att skapa en flexibel och trygg restaurangupplevelse där det goda valet är enkelt. Därför har vi har utrymme för dubbla beställningspunkter i vår drive-thru, möjlighet för säkra beställningar i vår app där man kan vänta på maten utanför restaurangen på särskilt anvisade “serveringsrutor”, säger Roland Edin, Franchisetagare McDonald’s Örnsköldsvik.

Restaurangen i Örnsköldsvik kommer att ha öppet drive-thrun för take away mellan kl. 07.00 och 24.00 alla dagar och matsalen enligt rådande restriktioner mellan kl. 07.00 och 22.30.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.