Finalen i SM i Nyskrivna Snapsvisor lördagen den 7 oktober

I snart 30 år har Spritmuseum arrangerat den unika och populära tävlingen, SM i Nyskrivna Snapsvisor. I år kom över 250 bidrag in och dagsaktuella teman som AI och chatrobotar har inspirerat låtskrivarna, men också ämnen som klimatet, elpriser, solceller och NATO.

 

Endast tio bidrag har gått vidare till final. SM i Nyskrivna Snapsvisor äger rum på Spritmuseum i Stockholm lördagen den 7 oktober klockan 13.00.

 

— Jag ser med ofantlig spänning fram emot att se finalisterna framföra sina låtar live på scenen, säger komikern David Sundin, nytillträdd jurymedlem. “Det är en stor ära att få ta plats i juryn till en sån här viktig och traditionstung tävling”.

 

I juryn finns också måltidshistorikern Richard Tellström, Jonas Nyberg från Sveriges Yrkesmusikerförbund och museichef Christer Mellstrand.

 

 

Årets finalister
Geografikunskaper av Henrik Carlsson & Jaco Nienhuysen, Stockholm

Fiktiv fest av Magnus Edlund, Västerås

Förstoringsglas av Magnus Edlund, Västerås

Akilles av Zaida Granath, Stockholm

Blodgivaren av Mikael Pettersson, Lund

Ökända av Caj Gustafsson, Simrishamn

Skål för Farao av Caj Gustafsson, Simrishamn

Motsatsen till AI av Fredrik Gustafsson, Vintrosa/Örebro

Urmakaren av Hans Söderström, Stockholm

S.O.S av Ingemar Alfgården, Göteborg

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.