Sommarens kryssningar till paradisstränder och glaciärer

Allt fler upptäcker fördelarna med kryssningar, som möjligheten att uppleva flera resmål under en semester, att kryssningarna alltid är helpension* och att det finns ett stort urval aktiviteter för alla åldrar ombord. Förutom klassiska kryssningsresmål som Karibien och Medelhavet, så erbjuder MSC Cruises till sommaren 2024, flera spännande resmål för de lite mer äventyrliga till bland annat Island, Grönland och de norska fjordarna.  

För de som söker en avkopplande semester finns möjligheten att njuta av klassiska sommarkryssningar och uppleva det bästa av Italien, Spanien och Frankrike, grekiska ö-världen eller paradisstränder i Karibien. Om du däremot inte lockas av att lapa sol och vill ha mer äventyrliga aktiviteter så erbjuds kryssningar med möjligheten att vandra på Island och Grönland eller uppleva naturen och vyerna och om man har tur, även norrsken, vid de norska fjordarna. 

*Exklusive specialrestauranger

ÄVENTYRSKRYSSNING TILL ISLAND OCH GRÖNLAND

Under en kryssning till Grönland kan passagerarna gå i land och besöka Qaqortoq som på sommaren förvandlas till ett förtrollande landskap med färgglada vilda blommor. Under en kryssning får resenärerna uppleva vyn av omgivande berg och djupt blåa hav, isbergen i viken och den vackra Tasersuag-sjön. Möjligheten finns även att gå i land och besöka Nuuk för att på nära håll se knölvalar under en valskådningstur, eller gå en vandring på en av de många natursköna stigarna. 

Med en kryssning till Island, erbjuds utflykt till Þingvellir nationalpark, en UNESCO-världsarvsplats sedan 2004. På södra Island kan man även uppleva gejserarna Strokkur och Geysir. På den norra delen av Þingvellir kan man även se vattenfallet Öxaráfoss och Almannagjá, några av de största sevärdheterna i nationalparken. 

 

NORRSKEN OCH NATURVYER VID DE NORSKA FJORDARNA
MSC Cruises nyaste fartyg MSC Euribia kryssar upp längs den norska kusten, en oförglömlig kryssning för den som längtar efter fantastiska naturupplevelser. På en kryssning längs de norska fjordarna kan resenärerna bland annat uppleva fantastiska vyer i Molde Fjord, ett inlopp av norska havet omgivet av spektakulära naturområden. Nordfjordeid är den sjätte längsta fjorden i Norge och omgivs av grönskande berg och öppen jordbruksmark.

GASTRONOMI OCH AVKOPPLING I VÄSTRA OCH ÖSTRA MEDELHAVET

Under en kryssning till västra Medelhavet kan passagerarna besöka pizzans födelseplats Neapel, Italien, och njuta av en nygräddad margherita längs den italienska västkusten innan ett stopp i Palermo, Sicilien, där man kan njuta av en siciliansk cannoli. Därefter kan resenärerna lära sig laga signaturrätten paella på traditionellt vis i spanska Valencia, för att sedan avsluta kryssningen med ett fylligt rödvin på franska rivieran i Cannes.

För de som söker en avslappnande semester kan de lunga och vackra öarna i östra Medelhavet vara värda att utforska. I östra Medelhavet anlöper fartygen bland annat Santorini i Grekland, känt för sina vitkalkade byggnader och kyrkor med blå kupoler. Resenärerna får också möjligheten att uppleva grekiska Mykonos med sina strandklubbar och soldränkta kullerstensgator samt avskilda stränder i Split, Kroatien. 

PARADISSTRÄNDER I KARIBIEN

Karibiens paradisöar lockar med vita sandstränder, kristallklart vatten och sin gästvänliga lokalbefolkning. Resenärerna kan gå iland och upptäcka oförglömliga resmål som Dunn’s River Falls och Cool Blue Hole i Ocho Rios, Jamaica, den tropiska skogen som omger Cayman Crystal Caves i George Town, Caymanöarna, lugnet och tystnaden på sanden på Cable Beach i Nassau, Bahamas, eller dykning, snorkling och paddleboarding på MSC Cruises egen paradisö Ocean Cay. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.