Annons
Annons

TanumStrand tipsar – 5 steg till ett hälsosamt 2020

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Så här i början av året är det en perfekt tid att etablera nya livsstilsvanor som ger dig mer glädje och energi. Vi har samlat våra bästa tips på hur 2020 blir riktigt hälsosamt, njutbart och alldeles, alldeles underbart!

– TanumStrand blir allt mer en plats som man förknippar med välmående och hälsa. Bara att få ett avbrott i vardagen, komma nära havet och njuta av bad, både inne och ute, skapar utrymme för reflektion och ny energi, säger Evelina Carlén från TanumStrand i Grebbestad.
Att avsätta en helg i hälsans och njutningens tecken är välinvesterad tid, särskilt om man är laddad för att skapa nya livsstilsvanor. Att bara få vara och få nya infallsvinklar – det kan bli början på något storslaget, vi lovar 😉

TanumStrands bästa tips på ett hälsosamt 2020:

1. Prova att bada kallt!
Att vinterbada gör gott för både kropp och knopp – det visar forskningen. TanumStrand har återupplivat den gamla bohuslänska traditionen och på träbryggan, bara några steg från det friska salta havet har man byggt en mysig, rykande het liten bastu.
– Det har blivit en riktig succé! I vår kommer vi dessutom ha vår uppskattade havsbadsritual varje vardag kl. 16. Testa och ta med dig hem i din vardag. Kalla bad stärker ditt immunförsvar, ger dig bättre sömn, sänker blodtrycket och kan lindra smärtproblem, berättar Evelina.

2. Frossa i fisk och skaldjur! Att minska sin köttkonsumtion, till fördel för fisk och skaldjur, det är en mycket god idé – ur flera aspekter. Med fiskehamn i Grebbestad och havet som närmsta granne har TanumStrand tillgång till de färskaste och bästa råvarorna. Prova också ortens världsberömda ostron – det är nämligen något oerhört hälsosamt. Ostronen är proteinrika och sprängfyllda med mineraler och vitaminer.

3. Hitta sätt att varva ner. Mobillådan blev årets julklapp 2019, och kanske säger det något om vart det bär hän under 2020. Studier visar på att konstant uppkoppling stressar oss, och därför är det inte främmande att tänka att skärm-detox kommer bli en stark trend under 2020. I TanumStrands träningsschema för våren (med start nu till helgen!) finns flera olika pass att välja bland för den som söker avkoppling.
– Starta dagen med morgonyoga inne på SPA eller njut av lugn meditation flytandes på en SUP-bräda. Varje helg hela våren har vi olika gästinstruktörer som bjuder på lugna stunder men det kommer även att finnas pass för dig som önskar få upp pulsen en stund.

4. Boka in en hel yogahelg. Ta med din mamma, partner eller väninna på en helhelg i yogans tecken. Yogafusion – Salt & Dance den 28 – 29 mars gästas av bland andra Annika Sjöö och passar alla, oavsett nivå. Välkomna ljuset och sommartiden med massa mys och glädje. Så himla härligt att ha en sån här helg att se fram emot också – bara det ger energi!

5. Fånga dagsljuset! Och underskatta inte storheten i en liten promenad. Kring TanumStrand finns mängder med små mysiga rundor som man kan gå. Försök fortsätta hemma i din vardag. Promenera raskt på lunchen, om så bara 5 minuter. En stegräknare kan sätta fart på motivationen. Regelbunden fysisk aktivitet är en riktig humörhöjare!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.