Hotellklassiker gör storstilad comeback

Renässans, makeover, revitalisering eller kanske rent av pånyttfödelse. Vilka ord man än väljer blir resultatet detsamma: ett klassiskt hotell gör comeback.

När Radisson Blu Scandinavia nyinvigs efter drygt tre års renovering får Göteborg ett internationellt hotell i världsklass - och göteborgarna en ny mötesplats för nöje, affärer och allt däremellan. "Nu har alla bitar kommit på plats i en fantastisk helhet. Jag känner mig helt trygg med att lägga ribban högt. Vår vision är att bli världens bästa skandinaviska hotellupplevelse för både internationella och inhemska gäster,"

Hotellets historia är som en spegel av sin samtid. Karuselldörrarna öppnades 1986 och det nya hotellet landade perfekt i åttiotalets framtidsoptimism. Under ett drygt årtionde korsades business, pleasure, politik och rockmusik i den enorma ljusgården där prominenta gäster ofta sågs skymta förbi: Madonna, Rolling Stones, U2, Dolly Parton, president George Bush, Backstreet Boys och Håkan Hellström är några exempel på celebriteter vars ande fortfarande svävar i lokalerna.

Det glada åttiotalet förbyttes i nittiotal med lågkonjunktur, omtumlande globalisering och digitalisering. Göteborg växte kraftigt som destination och evenemangsstad. Nya konkurrenter utmanade både oss och hela branschen.

2016 gick startskottet för den storsatsning som nu genomförts. Med Fastighets AB Balder som fastighetsägare togs beslut om en totalrenovering från topp till tå. Varenda kvadratmeter (av sammanlagt ca 27 517) granskades och gavs nytt liv av våra arkitekter och inredare. Allt för att återge flaggskeppet sin forna glans.

"Vi är väldigt nöjda med hur arbetet har förlöpt och framförallt det fina resultatet. Det är viktigt för Göteborg att kunna erbjuda hotell på den höga nivå där Radisson Blu Scandinavia nu befinner sig,”

Trots allt bök och stök har beläggningen varit hög under hela renoveringen, med snittpriser som nått all-time-high. I sin nya skepnad har hotellet alla förutsättningar att erövra nya gäster från både Sverige och utomlands. Läget är närmast oslagbart centralt, och dessutom är hotellet är det enda i Göteborg som ingår i en internationell kedja. “Det är en viktig framgångsfaktor inte minst i affärsvärlden,” konstaterar hotelldirektör Jessica Rivle. “Internationella gäster vet att de kan förvänta sig service i världsklass, samtidigt som vi vill upplevas unikt göteborgska i vår personlighet och attityd.”

Nya Radisson Blu Scandinavia invigs officiellt måndag 8 april, men redan fredag 5 april blir det fest med 800 gäster och ett fullspäckat program med extra allt i form av mat, dryck och underhållning – allt under temat “The New Sound of Scandinavia”. Det härliga ljudet av glada människor som trivs tillsammans, alltså.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.