Hotell och gård prisas för hållbar mat i Göteborg!

Vi är oerhört stolta över den här utmärkelsen
Radisson Blu Scandinavia Hotel i Göteborg, med restaurangen Noot Nordik Kitchen, och Lilla Jordbruket har gemensamt tilldelats priset Årets Nyttigaste Affär. Utmärkelsen delas ut av HSB Göteborg och Coompanion och går till företag som lyckas förena affärsnytta med samhällsnytta.

 

Juryns motivering lyfter fram hotellets stora engagemang i hållbarhetsfrågor, inte minst genom Noot som serverar nordisk mat med omtanke för både smaker och ursprung. I nära samarbete med den småskaliga KRAV-certifierade odlingen Lilla Jordbruket har Noot byggt en modell där kvalitet och hållbarhet går hand i hand. Samarbetet är långsiktigt, förändras med säsongernas rytm och rymmer kreativitet genom att nya idéer testas och utvecklas tillsammans.
”Vi är oerhört stolta över den här utmärkelsen. Den bekräftar att vår modell för samarbete med lokala producenter gör skillnad. Vi vill visa att hotell- och restaurangbranschen kan bidra till en friskare planet, en rätt i taget”, säger Jessica Rivle, General Manager.

 

Ett samarbete att vara stolta över
Noot öppnade för sex år sedan med målet att förena gastronomi och hållbarhet i en internationell hotellmiljö. Här serveras mat med nordiska smaker som speglar säsongens råvaror och lokala smaker. I dag är restaurangen ett föredöme i Göteborg när det gäller att visa hur lokala råvaror och säsongsanpassade menyer kan skapa både minnesvärda matupplevelser och positiva effekter för samhället. Genom partnerskapet med Lilla Jordbruket får gästerna uppleva en smak av regionen samtidigt som de bidrar till utvecklingen av en mer lokal och hållbar matkedja, från jord till bord.
”Att arbeta nära producenterna gör inte bara maten bättre, det skapar också en starkare relation mellan gästen och platsen. Vi vill att varje måltid på Noot ska smaka genuint på riktigt”, säger Christopher Jackson, kökschef på Noot.
Om priset
Årets Nyttigaste Affär delas ut av HSB Göteborg och Coompanion till företag som lyckas kombinera ekonomisk lönsamhet med samhällsnytta. Syftet är att uppmärksamma och inspirera fler att arbeta långsiktigt med hållbarhet och socialt ansvar.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.