Kavli storsatsar på hållbarhet och inrättar helt ny tjänst

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Kavli inrättar en helt ny tjänst som hållbarhetschef för att ytterligare förstärka hållbarhetssatsningen. Till tjänsten har Victoria Voss-Schrader Bignet rekryterats med fokus på att vässa hållbarhetsmålen, samordna hållbarhetsarbetet genom verksamhetens alla led, samt stärka Kavlis position som ett hållbart företag. Hon tillträder sin befattning den 15 november.

”Kavli ökar i och med denna nyinrättade tjänst fokuset ytterligare på hållbarhet, säger Gerhard Bley, VD på Kavli Sverige.”

”Vi ägs av Kavlifonden, en stiftelse vars enda syfte är att bidra till en bättre värld genom en hållbar verksamhet där överskottet går till välgörande ändamål. Kavli har även undertecknat Livsmedelsföretagens hållbarhetsmanifest, där vi åtar oss att till år 2030 verka för en fossilfri industri, halvera matsvinnet och enbart bruka materialåtervinningsbara förpackningar. Vi har många initiativ i rullning, men vill genom inrättande av tjänsten som hållbarhetschef markera ytterligare vår satsning.”

”Victoria har en gedigen bakgrund inom området, inte minst som medförfattare till den internationellt uppmärksammade EAT-Lancetrapporten. Jag är därför väldigt stolt och glad över att Victoria valt att komma till Kavli och har stora förhoppningar på att hon ska bidra till att göra Kavli till ett föredöme även inom detta område, avslutar Gerhard Bley.”

Victoria har lång erfarenhet av livsmedelsfrågor. Med nio års akademiska studier i ryggen, befinner hon sig nu i slutfasen av en doktorsavhandling inom hälsosam och hållbar kosthållning vid Stockholm Resilience Centre. Hon har sedan tidigare en kandidatexamen i biologi från Imperial College London och en magisterexamen i miljövetenskap från universitetet i Oxford. Victoria brinner för att ta vetenskapen ut i praktiken. Hon är medförfattare till böckerna Eat Good: recept som förändrar världen och Göra Gott: kokbok för unga miljöhjältar, som kombinerar hälsosamma och hållbara recept med konkreta fakta och tips. Victoria är även en rutinerad föreläsare, och framträder regelbundet i media som expert på hållbar och hälsosam mat.

”Det känns otroligt spännande att kliva in i ett företag som har en så stor potential och vilja att utveckla sitt hållbarhetsarbete. Genom sin unika ägarform gör Kavli redan idag stora insatser för folkhälsa, miljö och kultur. Jag hoppas kunna bidra till att positionera Kavli som branschledande inom hållbarhet, och testa nya tillvägagångssätt för att komma dit. Det räcker inte längre med att fokusera på en minskad klimatpåverkan – ett seriöst hållbarhetsarbete behöver ta hänsyn till betydligt fler aspekter. Livsmedelsindustrin har en nyckelroll att spela för både människors och planetens hälsa, och bestämmer vi oss kan omställningen ske snabbt”, säger Victoria Voss-Schrader Bignet.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.