Hundra år av hållbar och effektiv hudvård

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

De senaste fem åren har omsättningen för Weledas hudvårdsprodukter växt med 32 % i Norden. En viktig del av förklaringen är företagets kompromisslösa arbete för hållbarhet. Lagom till jubileumsåret 2021 kan alla få en inblick i vad det betyder för människor, växter, djur och insekter, genom att besöka “Weleda Open Garden”, en 3D-rundvandring genom Weledas biodynamiska och ekologiska trädgårdar.

Rudolf Steiner grundade Weleda 1921 tillsammans med två andra nytänkare: den holländska läkaren Dr. Ita Wegman och den tyska kemisten Oskar Schmiedel. Tillsammans ledde de utvecklingen av den första generationen av Weledas naturliga läkemedel och hudvårdsprodukter.

Produktutvecklingen leddes av en enkel produktfilosofi: Människan och naturen hänger ihop, och de processer och ämnen som naturen använder för att vårda, stärka och reparera, det kan vi utnyttja för att skapa en effektiv och naturlig hudvård – för människorna.

Hållbarhet som princip

Weleda är idag världens ledande tillverkare av certifierad naturlig, effektiv och hållbar hudvård och verksamheten bidrar till samtliga av FN:s mål för hållbarhet och utveckling.

Principen är hela tiden att ta till vara och utnyttja det som naturen ger på ett vänligt, omtänksamt och etiskt sätt. Detta gäller inte enbart själva växtodlingen och produktinnehållet, utan på samma sätt för varje medarbetare, växtspecialist och odlare som är inblandad i hela försörjningskedjan. Weleda producerar inte bara produkter, utan också utvecklande arbetsplatser, ökat miljöskydd och rättvis handel.

”Det övergripande hållbarhetstänket har genomsyrat hela företaget sedan starten på 20-talet. Med det skulle jag vilja säga att Weleda var något av en pionjär inom området redan 1921. Även jämställdhet är en del av Weledas ursprungliga hållbarhetstänk, där t ex kvinnor lyftes till ledande positioner i bolaget redan vid starten. Weleda har varit hållbart långt innan ordet hållbarhet uppfanns – säger Anders Tengelin, nordisk VD på Weleda, och det ser jag som en stor del av vår tillväxt och framgång.”


Weledas arbete har belönats med en rad utmärkelser, t ex Green Brand Award 2020. Sedan 2011 har Weleda varit medlem i Unionen för etisk biohandel (UEBT) och blev 2018 ett av de första hudvårdsföretagen i världen att erhålla UEBT-certifieringen.

Här skapas biologisk mångfald
Weledas åtta biodynamiska och ekologiska trädgårdar är hjärtat i företagets produktutveckling, och källan till flera hundra av de olika växtråvaror som används i läkemedel och hudvårdsprodukter.

Det speciella med trädgårdarna är att de satsar på att skapa så stor biologisk mångfald som möjligt, bland annat genom nyodling av växtarter och skydd för hotade arter av vilda bin. Trädgårdarna driver också aktivt lokala partnerskap med andra odlare för att få fler att bidra till arbetet för den biologiska mångfalden.

Open Garden – res med mobilen i Weledas trädgårdar

Med ”Weleda Open Garden” kan alla göra en virtuell 3D-utflykt i Weledas trädgårdar. Här får besökaren lära sig mer om de växter, odlingsmetoder, insekter och jordorganismer som samspelar i en biodynamisk och ekologisk odling. Besökarna får också träffa Weledas lokala växtexperter och hämta praktiska råd som de kan ha nytta av hemma i sina egna trädgårdar – stora som små.

Klicka och besök Weleda Open Garden

FAKTA OM WELEDA

  • Effektiv, naturlig och dermatologisk testad hudvård
  • Använder 248 kvadratkilometer ekologiska odlingar
  • 100 % NATRUE certifierade produkter
  • Minst 80 % av alla växtbaserade ingredienser är ekologiska
  • 100 % UEBT certifierade för ansvarsfull utvinning av råvaror
  • 100 % återvinningsbar energi används för att driva Weledas produktionsanläggningar i Tyskland, Frankrike och Schweiz
  • Återvinner 98 % av allt avfall inom produktionen
  • Weleda bidrar till samtliga 17 av FN:s hållbarhets- och utvecklingsmål

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.