Ett steg för Capri-Sun att bli världens mest hållbara stilldrink

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Capri-Sun har tecknat ett samarbetsavtal med Bower (tidigare PantaPå) för att uppmuntra till återvinning och motverka nedskräpning. Det nya samarbetet trädde i kraft den 1 januari i år och innebär att dryckesförpackningar från Capri-Sun nu kan pantas digitalt. Digital pant är ett steg på vägen mot målet att skapa världens mest hållbara stilldrink i sin kategori.

I Sverige är det etablerat med pant på PET-flaskor samt burkar och via Returpack återvinns drygt 85 %*, visar 2019 års statistik från Pantamera. Via Bower-appen utökas nu möjligheten att panta även Capri-Suns dryckesförpackningar, så kallade pouches.

– Det här är ett viktigt steg för Coca-Cola European Partners. Våra förpackningar står för en stor del av vårt klimatavtryck och därför är det nödvändigt att de använda förpackningarna hanteras på rätt sätt. Genom samarbetet med Bower ger vi konsumenterna incitament att återvinna och bidra till en cirkulär ekonomi för förpackningar, säger Cathrine Westerlind, Senior Sustainability Manager på Coca-Cola European Partners.

– Samarbetet med Bower är en betydelsefull del av ett omfattande hållbarhetsarbete där vi vill fortsätta uppmuntra till återvinning och motverka nedskräpning. Globalt har Capri-Sun visionen att bli världens mest hållbara stilldrink i sin kategori, säger Fatima Nitz, Senior Portfolio & Activation Manager för Capri-Sun på Coca-Cola European Partners Sverige AB.  

1. Ladda ner appen Bower via AppStore eller Google Play.

2. Skanna streckkoden vid närmsta återvinningsstation/miljörum.

3. Du erhåller Bower-poäng som kan bytas mot rabattkuponger på nästa köp av Capri-Sun.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.