Banbrytande vegansk gourmetburgare hos Quality Hotel

Tillsammans med Orkla FoodSolutions lanserar Quality Hotel en ny vegansk gourmetburgare på alla kedjans restauranger, denna gång gjord på favabönan som både är ett allergivänligt och klimatvänligt alternativ.

Favabönan är känd under flera namn. I Sverige kallas den ofta åkerböna eller bondböna medan den i andra länder kallas just favaböna. Det är en gammal svensk baljväxt som har hög proteinhalt och kan, precis som soja, konsumeras som de är, torkade eller som ett proteinmjöl. Naturli’ Burger Fava tillverkas i Norge på favabönor från Europa.

– Vi valde Naturli` för att det är den bästa veganska burgaren vi testat. Att den dessutom även är gjord på favaböna eller bondböna som vi kallar den i Sverige är verkligen ett extra plus. Den smakar inte bara gott, den är också väldigt lätt att arbeta med. Faktiskt så lätt att vi nu gör smash burgers av den och det fungerar riktigt bra, säger André Johansson, Executive Chef Quality Hotel.

Naturli’ Burger Fava är en 100% växtbaserad, saftig 150-grams premiumburgare gjord på favabönor och ärtor. Den har ett hemlagat utseende med bra struktur och tuggkänsla och passar lika bra som burgare som till klassisk husmanskost.

– Favabönan är ett nytt, modernt och ett väldigt gott alternativ som dessutom finns nära, och räknas inte som en allergen. Ambitionen är att våra växtbaserade produkter ska vara så goda att de tilltalar alla. För att lyckas göra ett skifte mot en grönare framtid behöver alla vilja välja att äta grönt fler dagar i vecka och då behövs det något smakmässigt utöver det vanliga som sänker tröskeln för att testa växtbaserat. Det är även därför vi är väldigt glada över samarbetet tillsammans med Quality Hotel där vi tillsammans har möjligheten att nå ut till den stora massan och göra skillnad säger Ellinor Persson, marknadschef på Orkla FoodSolutions.

Burgaren lanseras på alla Quality Hotels restauranger under december 2021.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.