Oumph! först på bollen med växtbaserad Smashburgare

På Fast Food och Café-mässan i Stockholm den 8-9 Mars lanserade Oumph!, som första varumärke i Sverige, en växtbaserad Smash-burgare. Det är en konceptdriven innovation som lyckats fånga alla de klassiska elementen från en Smash-burgare, från saftighet och krispig stekyta till själva smashbarheten.

Jag är så jäkla glad att det äntligen kommer en växtbaserad burgare som kan mäta sig med vilken annan burgare som helst. Responsen och energin kring burgaren på mässan har varit helt galen: vi har fått kommentarer som ”den bästa växtbaserade burgaren jag ätit” och “VA!? Är detta växtbaserat?”, säger Carl Montelius, Head of Food Service på Oumph!

Oumph!s Smash-burgare är utvecklad för alla burgarälskare. Som alltid har smak och textur varit i fokus, men även att få till ett koncept som lockar nya personer att våga smaka växtbaserat. Den lanseras som bollar och smashas sedan i stekpanna med stekspade eller smashjärn. Burgaren är gjord på ärta och favaböna. Lanseringen sker till en början mot restauranger.

Det finns ca 800 olika växtbaserade burgare på den europeiska marknaden, vilket gör att en lansering av en ny burgare måste tillföra något helt nytt och unikt. Vår Smash-burgare gör just det. Konceptet i sig för tankarna till upplevelsen man får på en riktigt schysst amerikansk burger joint, vilket också är utvecklingen vi ser på burgarställen i Sverige just nu, säger Henrik Åkerman, Brand Leader på Oumph!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.