Annons
Annons

Två ekologiska guldkorn från Frankrike

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Om du är förtjust i Pinot Noir och Chardonnay får du inte missa den här underbara lanseringen. För första gången släpps två vingårdsbetecknade viner från Domaine de la Métairie d’Alon på Systembolaget och det är välkända Laurent Delaunay som står bakom vinerna. Sedan första årgången släpptes 2016 har vinerna fått stor uppmärksamhet världen över och vi är glada över att ha kommit över 600 av de 3000 flaskorna som är producerade av årgång 2017!

 

Laurent Delaunay står även bakom succévinet Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes som finns i de flesta butiker. 

Domanie de la Métairie d’Alon är en ekologisk liten vingård med extraordinär jordmån beläget i Haut-Languedoc Vallée de l’Aude nära Magrie och Limoux. Ägarna av Domaine de la Metairie är de två vinproducenterna Nerida Abbott och Laurent Delaunay, som även är innehavare av Domaine Abbotts & Delaunay. Laurent som är uppvuxen i Bourgogne har alltid haft en dröm om att finna ett mikroklimat i Languedoc som var tillräckligt kallt för att tillåta odling av Pinot Noir och Chardonnay. Självförtroendet om att hitta den rätta platsen svek aldrig och efter mycket letande visade det sig att den lilla pärlan Domaine de la Métairie d’Alon hade precis vad han sökte. Vingården är belägen på en hög och torr platå som ger både Pinot Noir och Chardonnay ultimata förutsättningar för komplexa viner i elegant stil. Bestående av 25 hektar vinodling är vingården 100 procent ekologisk och arbetet sker med den största respekt för naturen

Le Palajo Chardonnay 2017, Limoux
Vinet är döpt efter den plats, ”Le Palajo”, där druvorna har fått växa. Platsen är belägen på vingårdens högsta punkt 280 meter över havet, vilken också är den mest Burgundiskt lika odlingsplatsen. Vinet är ljust gyllene till sin färg, med intensiva aromatiska toner av citronzest, färska aprikoser, jasmin och apelsin blomma. Tack vare nio månaders kontakt med ekfat får vinet en fin nyans av kanderade hasselnötter. Den långa finishen är mjuk och elegant.
Art nr: 90626 Pris: 259 kr

La Métairie Pinot Noir 2017
Med den Burgundiska huvuddruvan, Pinot Noir, som grund har druvorna fått växa på en av vingårdens högsta platåer. Allt för att dra nytta av den svalare temperaturen nattetid och solens strålar dagtid. Vinet är elegant och djupt i sin färg, med tydliga toner av röd frukt så som vildhallon, skogsbär och körsbär. Därtill även lakrits, mörk choklad och en viss örtighet. Den långa finishen visar på silkesmjuka tanniner. Ett klassiskt vin i sin stil med min balas och komplexitet.
Art nr: 92250 Pris: 279 kr

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.