Tina Nordströms prisade Tina Piemonte Barbera

Tina Nordströms hyllade vinportfölj förstärktes under september med Tina Piemonte Barbera. Ett rött vin från ett av Italiens mest spännande vinregioner Piemonte. Passande till vinterns högtider och härliga sammankomster finns Tina Piemonte Barbera nu på hyllan i 57 av Systembolagets butiker.

Tina Piemonte Barbera har smaker av körsbär, blåbär, hallon, örter och en mjuk ton av fat. I Piemonte är Barbera känd som folkets druva som med sin fräscha syra, frukt- och örtighet passar som handen i handsken till klassisk antipasti, rustika pastarätter och andra italienska läckerheter. Druvorna skördades för hand i mitten av september 2020 från vingårdar vid de kända byarna Alba och Asti. Vinet lanserades den 22 september, och nu finns vinet på hyllan i 57 av Systembolagets butiker.

– Ni hittar mitt vin bland annat på Tuna Park i Eskilstuna, Backaplan i Göteborg, Köpmansgatan i Halmstad och Avion i Umeå. Här i Skåne finns det dessutom på var och vartannat Systembolag, säger Tina Nordström. Det tycker en skåning som mig är kul. Jag är så glad för hur fint min Barbera har mottagits.

Vinet har prisats med guld i Gilbert & Gaillard International Challenge 2022. I Tinas vinportfölj finns bland annat Tina Chardonnay Reserve som lanserades redan 2014 och som belönats med guldmedalj i Best Wine in Box två år i rad.

Tina Nordström är också aktuell med kokboken ”Käka gott månad för månad” som nyligen fick pris i Gourmand World Cookbook Awards 2022 i kategorin Celebrity Chef Europe. En färgsprakande bok för alla matälskare som behöver hjälp på traven, vardag som fest.

.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.