Annons
Annons

Nytt utseende på “folkets calvados”, Anée fine Calvados des Capucins

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Anée fine Calvados des Capucins, “folkets calvados”, har fått en nytt fräscht utseende med ett varmare utseende på etiketten som speglar drycken på ett harmoniskt sätt. Anée är en ljust bärnstensfärgad Calvados. Doften är stor, ren och fruktig med kraftfulla äppeltoner och inslag av kanel. Smaken är medelfyllig, elegant och fruktig med friska toner av gröna äpplen och lätt inslag av päron, apelsin och ekfat. Serveras som avec, on the rocks eller använd Anée som bas i drinkar och cocktails.

Tidigare i våras så blev Anée fine Calvados des Capucins i det prestigefyllda World Calvados Awards 2019 korad som vinnare i kategorin bästa VS! Det är en global jury som väljer ut de allra bästa Calvados i olika stilar och som delar ut priserna i de olika kategorierna. Detta för att promota världens bästa calvados samt öka kunskapen mot konsumenter och främja internationell handel.

Anée är en calvados gjord på cider huvudsakligen av äppelsorterna Binet Rouge och Frequin Rouge. I tillverkningen har det använts ungefär sju kilo äpplen för att framställa 500 ml calvados. Anée Capucins är destillerad i kolonn och består av noggrant utvalda destillat av olika årgångar. Calvados är ett fruktdestillat av cider som tillverkas av krossade äpplen och ibland päron. Beteckningen är ursprungsskyddad i fransk lag och tillverkningen sker i Normandie i nordvästra Frankrike. Området Calvados har tre underregioner varav Pays d’Auge vanligtvis anses vara den bästa.

Namnet Anée kommer ursprungligen från en hängiven calvados-tillverkare och användes första gången 1919. Bränneriet där Calvados Anée des Capucins destilleras heter Corneilles och är beläget strax utanför hamnstaden Deauville.

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om drycken

Vi har tidigare testat denna dryck och vi kvarstår vid vårt resultat då som nu. Detta är en utsökt dryck som vi anser passar utmärkt att njuta till lagrarde ostar, fikon och päron. Smaken präglas av fruktighet med stora inslag av mandelmassa och sötman från vanilj. På höjden kan du känna syrligheten från äpplen och sötma från gula päron. Smaken är rund och elegant. Denna Calvados har ett mycket fint avslut som dröjer sig kvar och en smak som du kommer minnas och återkomma till. Vi tycker att drycken fått en kostymhöjning med den nya layouten på flaskan. Detta finns inga minus hos denna utsökta dryck i bärnstens färg. 

AVv 10X tilldelas drycken av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

På Moestue har vi en målsättning att leverera alkoholhaltiga drycker av högsta kvalité till den Svenska marknaden genom att ha ett nära, personligt & ansvarsfullt samarbete med alla våra producenter och samarbetspartners.

Fokus ligger på vin och då främst europeiskt från klassiska distrikt och områden.Men då inkluderande är ett vackrare ord än exkluderande, utesluter vi inga drycker oavsett var de kommer från. Kalla oss gärna en totalleverantör av smakupplevelser.

Våra partners är i huvudsak mindre familjeägda företag som delar vår idé om hållbarhet som ledstjärna. De flesta av dem tar hand om sin mark ekologiskt eller biodynamiskt redan idag och många andra arbetar för att lägga om sin produktion.

För mer information om Moestue eller våra producenter, gå in på www.moestue.se

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.