Gauloise Ambrée Ale – tips på en trevlig öl till höstens mustiga grytor

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Nu är den här, Gauloise Ambrée som är en bärnstensfärgad typisk Belgisk Ale. Ölet jäses i tankar på 600 liter under 4-5 dagar i en temperatur på 22-26 grader. Ölen kyls sedan ner till cirka 4 grader och resterande jäst avskiljs. Efter denna process efterjäser ölen på flaska i 12-14 dagar i en temperatur på cirka 25 grader innan ölen är klar för leverans. Galouise Ambrée vann guld 2009 i European Beerstar, klassen ”Best Belgian style Ale”.

Artnr: 152103
Alkoholhalt: 5,5 %
Pris: 22,90 kr
Volym: 33cl
Förpackning: Flaska
Smak/Doft: Doften har inslag av hasselnöt, karamell samt apelsin och fruktig humle. Smaken har en framträdande bitterhet med lite inslag av lakrits och fruktiga inslag. Lång rund eftersmak utan sötma.
Färg: Bärnstensfärgad
Malt: Pilsner och Cara malt
Humle: Saaz (Tjeckien) Strisselspalt (Alsace) och Saphir (Tyskland)
Serveringstemperatur: 9-10 grader
Land: Belgien
Producent: Brasseri du Bocq
Leverantör: Heba Food & Beverages

Brasserie du Bocq – Belgien- beläget mitt i den lilla byn Purnode i det natursköna landskapet Condroz, nordväst om Ardennera. Här finns god vattentillgång med vatten av högsta kvalitet vilket är grunden för en bra öl. Bryggeriet grundades 1858 av Martin Belot och är än idag 100% familjeägt. Bocq är ett av de sista traditionella belgiska bryggerier som använder den traditionella tillverkningsprocessen av överjäst öl med sekundär jäsning på flaska.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.