Bello – Klassiskt italienskt i 1L klimatsmart tetraförpackning!

Äntligen har Bello lanserats i Systembolagets beställningssortiment. Ett fylligt, fruktigt och ekologiskt vin på 1L som utmanar sällskapet runt bordet med sin klimatsmarta förpackning. Servera direkt ur förpackningen eller ur en vacker karaff. Bello passar utmärkt till smakrika kötträtter och italienska specialiteter.

Med den klimatsmarta tetraförpackningen besparar man cirka 85% av koldioxidutsläppet jämfört med om man hade transporterat vinet i glasflaska*. Dessutom tillverkas förpackningen av träfibrer från skogen vilket är en förnybar källa.

Bello bjuder på många fördelar, lätt att bära hem från Systembolaget och lätt att platta till när vinet är slut. En annan fantastisk aspekt är förpackningens förmåga att bevara kvaliteten på vinet. Förpackningen skyddar vinet från ljus och syre vilket gör att den behåller sin smak och doft längre. Ett smakrikt vin i lätt förpackning med låg klimatpåverkan.

*Källa, https://www.systembolaget.se/hallbarhet/klimatsmartare/

— Vi är så glada att äntligen kunna erbjuda ett vin på tetraförpackning från ett klassiskt ursprung som Italien. I takt med en större miljömedvetenhet och ett ökat intresse för mat och dryck börjar konsumenten bli mer medveten gällande miljövänliga och praktiska förpackningar. För några år sedan var folk skeptiska till exempelvis skruvkapsylen men idag är det en självklarhet för många och vi vill fortsatt vara med på resan och slå hål på myter om hållbara vinförpackningar. Vår vision med Bello är att visa konsumenten att en hållbar förpackning som tetra kan erbjuda ett prisvärt vin med samma kvalitet som i en glasflaska säger Kristin Idmyr, VD på Iconic Wines.

Bello

Artikelnummer: 58682
Pris: 87 kr
Förpackning: 1000 ml
Alkoholhalt: 13,5%
Ursprung: Italien

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.