“Restaurangbranschen behöver få rätt förutsättningar för att minska sitt matsvinn mer effektivt”

Idag lanserar Binary Brains, en ledande leverantör av AI-lösningar för restaurangbranschen, en egen plattform med verktyg som ger restauranger en ny typ av kontroll över hela råvaruflödet. Målet är att hjälpa restauranger att effektivisera sitt hållbarhetsarbete genom att minska sitt matsvinn med automatiserade inköp.

AI-bolaget Binary Brains har, med kunder som bland annat Brödernas, Jureskogs, Rasta, Hawaii Poké med flera, tagit ett nytt grepp om hur restaurangbranschen kan jobba för att minska sitt matsvinn. De vill ge restaurangkedjor möjlighet till en mer träffsäker och detaljerad kontroll över råvaruflödet, baserat på den egna menyn för de enskilda enheterna i kedjan.

– Restaurangbranschen behöver få rätt förutsättningar för att minska sitt matsvinn mer effektivt. Besöksnäringen står för ett dubbelt så stort matsvinn som dagligvaruhandeln, och spelar därför en viktig roll i ett hållbart samhälle. Grädden på moset är dessutom att kunna ge restaurangerna det genom att hjälpa dem förenkla sina inköp och råvaruhantering, eller automatisera dessa administrativa processer helt. Vi har dessutom fått feedback om att systemet även främjar en mer hållbar arbetsmiljö då det minskar arbetsbelastningen inom en bransch med ett oerhört högt tempo och personalbrist. Vi är väldigt glada att kunna demokratisera ny teknik som kan hjälpa bidra till dessa förbättringar inom besöksnäringen, säger Jacob Kihlbaum, grundare och vd på Binary Brains.

Systemet kan bland annat leverera en färdig inköpslista som med hjälp av AI är mer träffsäker än en människa, restaurangerna inventerar bara de artiklar som de har köpt in senaste tiden och systemet kan rekommendera artiklar som ska inventeras mer frekvent baserat på den enskilda restaurangens svinn, vilket minskar den manuella handpåläggningen. Det kan även koppla ihop inventering med inköpsmängd, och i webbutiken sker råvaruinköpen från de leverantörer som man redan jobbar med.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.