Annons
Annons

Vintedge AB stärker portföljen med Toskanska vinproducenten Mazzei

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Från  den 7 augusti 2019, representeras Toskanska Mazzei officiellt av Vintedge, inom Oenoforos Group, i Sverige. Mazzei är sedan lång tid etablerade på den svenska marknaden med ett tiotal viner på Systembolaget. De mest kända är Chiantivinerna Fonterutoli och Ser Lapo samt flaggskeppet Castello di Fonterutoli.

Mazzei är en familjeproducent vars historia går tillbaka till tidigt 1400-tal och den egna lilla byn Fonterutoli i Chiantidistriktets hjärta. Vinhuset är ett av världens äldsta och det näst äldsta i Chianti. Företaget drivs av den 24:e generationen, Filippo och Francesco Mazzei med familjer. Mazzei kombinerar historia med modernt tänk och skapar enastående viner i alla klasser. Utöver vingårdarna i Chianti har Mazzei förvärvat vingårdar i Toskanska Maremma samt på senare tid på Sicilien. 

Mazzei har stort fokus på kvalitet och hållbarhet. Man har antagit ett strikt hållbarhetsprogram för att säkerställa att produktionen garanterar ett stabilt ekosystem och gynnar biologiska mångfald.

Sebastian Braun, produktchef och VD för Vintedge AB berättar:
– Det är fantastiskt roligt att ta över ansvaret för Mazzei på den svenska marknaden. Mazzei ligger mig varmt om hjärtat och I ett nära samarbete med producenten hoppas vi kunna presentera fler spännande viner från Mazzei.

Vintedge fokuserar på exklusiva och handplockade viner och har många välrenommerade producenter i sin portfölj. Producenter som representeras av Vintedge finns med i Oenoforos Group erbjudande gentemot både restauranger och Systembolaget.

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.