Vinet från Els Desterrats mytomspunna vingårdar

1770 bosatte sig några munkar från klostret Montserrat vid egendomen Els Desterrats som del i sin botövning. Områdets bistra klimat och hårda betingelser tilltalade dem och under arbetet med att odla marken visade det sig att platsen lämpade sig ypperligt för vinodling.

Än idag ger djupa, väldränerade och kalkrika jordar och ett mikroklimat påverkat av närheten till Pyrenéerna, med stora temperaturvariationer mellan dag och natt, fina viner.

Purgatori 2018 är en blend på Cariñena (Carignan), Garnacha (Grenache) och Syrah som jäst på ståltank och genomgått malolaktisk jäsning på fat. Fatlagring skedde under 15–18 månader, varav 30% på ny fransk ek. Vinet buteljerades i juni 2020

Purgatori är ett fylligt, intensivt vin med djup. Här finns förföriska, sötfruktiga skogsbär med viss kryddighet och lockande toner av rosmarin och honung. Sammetslika tanniner och sensuell, mogen frukt ramas in av en pigg syra vilket gör det här till ett läckert vin med ett långt och lovande liv framför sig.

Vinet som fått namn efter skärselden finner en himmelsk matchning i de flesta kötträtter, grillat eller gryta. Passar fint även till smakrika kyckling- och pastarätter.

Under rätt förhållanden kommer Purgatori 2018 att fortsätta att utvecklas fördelaktigt under tio år. Men håll det under uppsikt, enligt legenden har stora vintunnor oförklarligt försvunnit från munkarnas gamla gård genom åren. Det sägs att änglar plockar upp dem till himlen. Så håll hårt i ditt fina vin från munkarnas vingårdar.

Tillgängligt via Systembolaget beställningssortiment

Artikelnummer: 74721

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.