Annons
Annons

Premiär för unik Special Club-champagne gjord på 100 % Pinot Blanc

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Rémy Massin Special Club 2014 är unik på så sätt att det är en av ytterst få viner i Champagne som görs på 100 % Pinot Blanc. Medan Chardonnay, Pinot Noir och Pinot Meunier står för nära på 98 % av den totala produktionen av druvor i Champagne så tillhör Pinot Blanc “minoritetsdruvorna” som utgör övriga 2 %. Där ingår också Fromenteau (Pinot Gris), Petit Meslier och Arbane, varav de sista två knappt odlas längre.

.

Det är familjen Rémy Massin i den lilla byn Ville-sur-Arce i Aube i södra Champagne som gett sig på att göra champagne på det här udda sättet. Och de har lyckats bra för deras årgång 2014 har stått sig genom Club Trésor  de Champagnes hårda kvalitetstester och får därigenom sätta namnet Special Club på etiketten.

Familjen Massin har varit vinbönder i Aube sedan 1830. Idag är det Céderic som tillsammans med sin far Sylvère driver verksamheten. De är nyblivna medlemmar i Club Trésor de Champagne och de första som sådana bland vinbönderna i Aube. Deras Rémy Massin Special Club 2014 är det första vin gjort på enbart Pinot Blanc som lanseras som Special Club inom Club Trésor de Champagne.

Rémy Massin Special Club 2014 har en ljus gul färg. Här finns en tydlig doft av citrus som följs upp av smak av citron, gul exotisk frukt, grapefrukt och briochetoner. Ett intressant, snyggt och utsökt vin gjort på en druva som är väldigt ovanlig, om än dock fullt tillåten att odla och göra vin på i Champagne.

På Systembolaget: 2019-08-16

Artikelnummer: 97032

Pris: 696 kr

OmClub Trésor de Champagne och Special Club

Rémy Massin är nyblivna medlemmar i Club Trésor de Champagne som bildades 1971. Då gick ett antal små odlare samman i föreningen för att kunna visa upp små odlares individualitet och tillsammans kunna utmana de större champagnehusen. Genom Club Trésor de Champagne marknadsförs det bästa varje odlare kan erbjuda. En Special Club-cuveé är alltid årgångsbetecknad och görs enbart på druvor från vinmakarnas egna odlingar. Vinerna bedöms av en jury av oenologer vid flera tillfällen och endast de cuvéer som godkänns genom alla tester får säljas med Special Club angivet på etiketten. Idag har Club Trésor de Champagne 27 medlemmar.

 

 

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.