Loimer Gumpoldskirchner 2018 – En ny tolkning av Spätrot-Rotgipfler

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Loimer Gumpoldskirchner 2018 – En ny tolkning av Spätrot-Rotgipfler

De gröna druvorna Rotgipfler och Zierfandler står inte direkt i kändisljuset bland druvsorter men producerar ett friskt och aromatiskt vin i äkta österrikisk anda. År 2018 var den varmaste våren sedan 1767 vilket ledde till en av de tidigaste blomningarna där rankorna stod i full blom vid slutet av maj. Vinrankorna var i god form eftersom det inte kom någon sen frost, värmen och sommaren kom tidigt utan några större regnperioder. Skörden var i full gång under augusti, något som är relativt ovanligt då den ofta sker i september vanligtvis.

Druvorna macereras i 12 timmar och jäser sedan spontant i stora använda ekfat under 4 veckor (22 grader). Efter jäsningen lagras vinet på sin jästfällning både i ekfat och på ståltank ytterligare 20 månader innan buteljering.

Beskrivning:

Doften är friskt med en lätt rökig ton. Citrusfrukt, äpplen, blommor och örter. Den friska syran och tanninstrukturen ger vinet en bred kropp. Färska blommor och gula äpplen och blommiga toner kantas av citronverbena, citrus, rökig mineral och lätt kryddighet. Avslutet är långt och friskt med en typiskt för området salt ton. Mineralrikt, strukturerat och sofistikerat. Vinet är mycket matvänligt och passar till rätter som kalvschnitzel, majskyckling, dumplings och mycket mer.

Art nr 90111, 179kr

1800fl Loimer Gumpoldskirchner 2018 lanseras i Systembolaget tillfälliga sortiment och finns tillgänglig i vissa butiker samt för beställning online under begränsad tid.

Weingut Loimer

Det tog inte lång tid för Fred Loimer att inse att han skulle följa sin fars fotspår som vinmakare men på sina egna villkor. Fred tog över vingården 1997 och Loimer har fortsatt att producera sin ikoniska stil med glädje och balans på gommen. Nu strävar Fred efter innovation och kvalitet genom biodynamiska och naturliga viner.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.