Annons
Annons

Generös och rik champagne från Montagne de Reims fina mikroklimat

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Juillet-Lallement odlar sina druvor på 4,5 hektar fördelade över familjens vingårdar i Verzy och Sillery som båda är 100% Grand Cru-klassificerade byar. Här odlar Juillet-Lallement 45% Chardonnay, 50% Pinot Noir och 5% Pinot Meunier.

Till La Belle de Juillet Extra Brut Blanc de Noirs används 100% Pinot Noir från lägen i såväl Verzy som Sillery. Verzy ligger på nordsidan av Montagne de Reims sluttningar som är kända för att ge fin Pinot Noir. Områdets kalkiga och väldränerade jordar har skapats tack vare 70 miljoner år gamla avlagringar från alger och fossiler. 

La Belle de Juillet XB BdN 2012 Grand Cru
Lansering: 8 November
Artikelnummer: 97059
Producent: Champagne Juillet Lallement
Pris: 899 kr

La Belle de Juillet Extra Brut Blanc de Noirs har en dosage om 4 gram per liter. För att ge extra kraft åt de varligt pressade druvorna sker såväl alkoholjäsning som malolaktisk jäsning på ekfat. Vinet vilar sedan på sin jästfällning på ekfat under 6 månader. Efter andra jäsningen på flaska lagras vinet ytterligare fyra år. 

Resultatet är en generös och rik champagne. I den generösa doften finns mognadstoner och inslag av apelsin och persika. Med lite luft framkommer viol, integrerade fattoner och exotisk frukt. Smaken är rik och nyanserad och här hittar vi såväl konserverad frukt – clementin, vit persika och apelsin – och ett avslut med elegant syra och en tydlig mineralitet.

La Belle de Juillet Extra Brut Blanc de Noirs 2012 finner en perfekt matchning i lagrad comte´eller vit fisk med mycket smak, som gös med vitvinssås.


LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.