Famille André Lurton – Bordeaux’s största familje-egendom väljer Vinunic

Famille André Lurton – En familjeägd vindynasti i Bordeaux

Det är med stor glädje vi meddelar att Vinunic nu representerar flera av de mest tongivande vinegendomarna i Bordeaux. Familjen äger sju slott i flertalet appellationer i Bordeaux och står för några av världens mest uppskattade viner.

För snart 70 år sedan ärvde André Lurton sitt barndomshem Château Bonnet i Entre-Deux-Mers. Det blev början på den största, familjeägda framgångssagan i Bordeaux. André Lurton vigde hela sitt liv till att bygga dessa vingårdar. Med en enorm skicklighet, och utan rädsla, med hållbart ledarskap, innovation och genom att aldrig kompromissa om kvalitet, skapade han några av regionens mest framstående vingårdar.

Med lika stor kännedom och passion drivs egendomarna nu vidare av André Lurtons familj, under ledning av sonen Jacques. Detta med samma övertygelse, om att endast de mest välmående vingårdarna kan ge perfekt mogna druvor och förstklassiga viner. Med hållbarhet i fokus sköts vingårdarna alltjämt med varsam hand och traditionella metoder samspelar med modern teknik.

Jacques Lurton anses vara en av världens bästa vitvinsmakare. Han har tillverkat vin från en mängd olika växtplatser i över 30 år. Sedan Jacques tog över ansvaret för Famille André Lurton har han arbetat med att återskapa den bondgård han minns från sin barndom på Château Bonnet – med naturlig mångfald i vingården, bikupor, höns och en biodynamisk, holistisk odlingsfilosofi.

Famille André Lurton äger markerna som omgärdar Château Bonnet, Château Couhins-Lurton, Château La Louvière, Château de Rochemorin, Château de Cruzeau och Château de Barbe Blanche. Egendomarna är kända för sin kvalitet med exklusiva prestigeviner och klassiker såsom Château Bonnet Blanc, Chateau de Rochemorin och Coucheroy.

I april i år blev Jacques vald till Président i Pessac-Léognan – Appellationen som hans far grundade för 35 år sedan. Detta är ännu ett fantastiskt erkännande av Jacques anseende som vinmakare. Hans unika kunskap och erfarenhet ska nu driva Pessac-Léognan’s utveckling framåt för kommande generationer. Familjen Lurton betyder mycket för denna fantastiska appellation, och givetvis är detta ömsesidigt, avslöjar Jacques med ett varmt leende.

“Det är en ära för oss att få förtroendet att representera några av Bordeaux främsta vinegendomar. Famille André Lurtons fantastiska hållbarhetsarbete och egendomens genomgående höga kvalitet både kompletterar och går i linje med Vinunics portfölj”, säger Vinunics VD Linn Ljungkvist.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.